Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "Citi nedara neko, staigā dzerdami un kritizē." Kundze pauž uzslavas Latvijas olimpiešiem (3)

Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis
Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas Radio 1 raidījumā "Brīvais mikrofons" kāda kundze veltījusi sirsnīgus vārdus Latvijas olimpiešiem, paužot pateicību par sniegumu Parīzes olimpiskajās spēlēs. Ar aizkustinošo raidījuma fragmentu platformā "X" dalījies žurnālists Arnis Krauze.

"Es atvainojos – es gribu izteikt lielu paldies visiem sportistiem. Mēs esam tik maza tautiņa. Visi gaida tikai medaļas. Viņi ir varoņi jau ar to vien, ka viņi ir iekļuvuši Olimpiādē un tur piedalījušies," uzskata kundze.

Latvijas delegācijā vislabāko rezultātu uzrādīja 3x3 vīriešu basketbola izlase, kas izcīnīja ceturto vietu. Piekto vietu izcīnīja šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kā arī pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova.

"Visiem jutu līdzi, bet visvairāk inteliģentajiem 3x3 basketbolistiem – sirsnīgajiem cilvēkiem. Pludmales volejbolistēm arī jutu līdzi. Meitenes centās, cik varēja. Taču nevar vinnēt cīņā ar pasaules čempionēm."

Kundze, kura, spriežot pēc balss tembra, ir cienījamā vecumā, pauda pārliecību, ka viņas domām piekrīt arī citi ļaudis. Proti, ka Latvijas olimpieši ir tautas varoņi, kam vajadzētu saņemt pateicību no valsts augstākajām amatpersonām.

"Citi nedara neko, staigā dzerdami un vēl kritizē. Viņi [sportisti] man ir varoņi. Es neesmu vienīgā, kas tā domā. Viņus visus valdības pārstāvjiem vajadzētu uzaicināt, varbūt pat prezidentam – lai pateiktos viņiem," teica kundze.

"Tas iedvesmos viņus un arī pārējos."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu