Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video un foto Izskatās pēc liela festivāla – Serbija iespaidīgi svin izcīnītas olimpiskās medaļas

Belgradā aptuveni 40 tūkstoši fanu pirmdien sveica Serbijas olimpiešus, kas no Parīzes olimpiskajām spēlēm atgriezās dzimtenē ar izcīnītām olimpiskajām medaļām, vēsta ārzemju mediji.

Ar īpašām ovācijām fani sveica Serbijas izlases basketbolistu Nikola Jokiču, kurš ir trīskārtējs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvas laureāts (2021., 2022. un 2024. gadā).

Jokičs tika sagaidīts ar saukli "MVP, MVP, MVP". Jau vēstīts, ka Serbijas basketbolisti olimpisko spēļu turnīra pusfinālā pazaudēja 17 punktu pārsvaru un piekāpās ASV, kas pēc tam finālā cīņā par zeltu uzveica Franciju.

Parīzē par olimpisko čempionu kļuva panākumiem bagātais tenisists serbs Novaks Džokovičs, kuram karjerā olimpiskais zelts bija vienīgais iztrūkstošais čempiona tituls nozīmīgākajos turnīros. Arī viņš piedalījās svinīgajā ceremonijā Belgradā.

Serbijas delegācija kopumā izcīnīja piecas medaļas Parīzes olimpiskajās spēlēs – trīs zelta, pa vienai sudraba un bronzas. 

Bez iepriekš minētajiem basketbolistiem un Džkoviča panākumus serbi guva arī taekvondo (sudrabs), šaušanā (zelts) un ūdenspolo (zelts).

Serbijas vīriešu ūdenspolo izlase olimpiskās zelta medaļas izcīnīja trešo reizi pēc kārtas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu