Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Morozs: Spēle pret "Riga" bija svarīgāka par maču pret APOEL

Viktors Morozs
Viktors Morozs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas čempionvienības futbolā RFS galvenais treneris Viktors Morozs pēc svētdienas neizšķirta virslīgas mačā ar principiālo pretinieci "Riga" sacīja, ka šī spēle bija svarīgāka nekā duelis ar Kipras komandu Nikosijas APOEL UEFA Eiropas līgas "play off" kārtā.

Rīgas derbijs noslēdzās ar bezvārtu neizšķiru 0:0 un RFS virslīgas kopvērtējumā saglabāja četru punktu pārsvaru pār "Riga".

Morozs pēcspēles preses konferencē atzina, ka mačs bijis lielisks, neskatoties uz to, ka netika gūti vārti, un kopumā treneris ir apmierināts ar rezultātu, jo tas ļāvis saglabāt pārsvaru kopvērtējumā.

"Abas komandas gribēja uzvarēt, un, lai arī mums šāds iznākums ir labāks nekā “Riga”, mēs nespēlējām uz neizšķirtu," sacīja Morozs. "Dažos spēles nogriežņos mēs vairāk bijām ar bumbu un dominējām, dažos “Riga”. Līdzvērtīga spēle starp diviem labiem pretiniekiem."

RFS cīņa ar “Riga” notika starp divām UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas izšķirošās kārtas spēlēm pret Kipras čempioni APOEL, bet kā norādīja Morozs, komandas gatavošanās procesā lielāku uzmanība tika veltīja tieši galvaspilsētas derbijam, nevis cīņai pret APOEL.

“Pirms APOEL spēles teicu, ka maču [Latvijas kausa izcīņā] pret "Valmieru" izmantojām, lai saprastu, kas spēlēs un kā spēlēsim, tad šodien to pašu varu apgalvot par APOEL spēli – šodienas spēle mums bija svarīgāka nekā pret APOEL," atklāja Latvijas čempionvienības galvenais treneris. "Protams, mēs gribam iekļūt Eiropas līgas pamatturnīrā. Katrā spēlē gribam uzvarēt, un arī uz Kipru brauksim ar tikai vienu mērķi, lai sasniegtu rezultātu.”

Tikmēr "Riga" galvenais treneris Simo Valakari norādīja, ka abu komandu savstarpējie mači allaž ir bijuši līdzīgi un visu parasti izšķir nianses. "Galu galā abas komandas varēja uzvarēt, abas komandas varēja zaudēt, tādēļ šis ir taisnīgs rezultāts," teica somu speciālists. "Kopumā neesmu priecīgs, jo vēlējāmies uzvarēt."

Virslīgas kopvērtējumā RFS 26 mačos ir sakrājusi 66 punktus, 27 cīņās "Riga" komandai ir 62 punkti, bet "Valmierai" ir 51 punkts. 26 mačos 37 punkti ir "Audai" un 26 spēlēs 34 punkti - "Daugavpilij". 27 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 punkti - "Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" vienībām, bet 27 cīņās 22 un 19 punktus ir sakrājušas attiecīgi "Liepāja" un "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu