Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Krūmiņa: Emocionāli biju gatava un mierīga

Diāna Krūmiņa
Diāna Krūmiņa Foto: Ausma Cīrulniece

Ceturtā vieta nekad nav patīkama, pēc palikšanas aiz goda pjedestāla paraolimpiskajās spēlēs teica Latvijas parasportiste Diāna Krūmiņa.

Krūmiņa piektdien izcīnīja ceturto vietu Parīzes paraolimpisko spēļu diska mešanas sacensībās F-55 medicīnas grupā.

Krūmiņa startēja kā devītā un ar trešajā piegājienā sasniegto 24,31 metru kļuva par vicelīderi. Pirmajā un otrajā metienā viņa disku raidīja 23,74 un 23,87 metru tālu, ceturtajā un piektajā - 20,63 un 22,83 metrus, bet pēdējais raidījums netika ieskaitīts.

No pārējām sportistēm viņu pārspēja vēl divas sāncenses, tādējādi atstājot pusotru metru aiz godalgotajām pozīcijām.

"Manas sajūtas pēc starta nav diez ko patīkamas - ceturtā vieta nekad nav patīkama. Laikapstākļi nospēlēja savu lomu, bet kā ir, tā ir," sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK) teica Krūmiņa, kura startēja lietainos laikapstākļos. "Emocionāli biju gatava un mierīga, bet lietus mani izsita no sliedēm. Likās, ka daru visu pareizi, bet nekas labs nesanāca. Tagad jākoncentrējas uz šķēpmešanu."

LPK prezidente Daiga Dadzīte atzina, ka sportiskā veiksme ir ļoti svarīga, un šoreiz debesis esot pievīlušas. "Diānai startējot, uznāca spēcīgs lietus, kas radīja sarežģījumus - diski slīdēja ārā no rokām, un tur neko nevarēja mainīt. Neskatoties uz to, viņas sniegums bija ļoti labs, tikai daži centimetri atpalika no personīgā rekorda. Mēs zinām, ka viņa var labāk, un turēsim īkšķus šķēpmešanā, cerot, ka lietus netraucēs Diānas metienus," stāstīja Dadzīte.

Krūmiņa, kura atklāšanas ceremonijā bija viena no Latvijas karognesējiem, Parīzē sacentīsies arī šķēpa mešanā.

2016. gadā Riodežaneiro Krūmiņa izcīnīja zeltu šķēpa mešanā un bronzu diska mešanā, bet 2021. gadā Tokijā viņai šajās disciplīnās bija attiecīgi bronza un sudrabs.

Šī gada Parīzes paraolimpiskās spēles norisināsies no 28. augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu