Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "Liepājas" futbolisti uzvar "Tukums 2000"/"Telms" vienību

FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: Mārtiņš Vējš (Tonybet Virslīga arhīvs)

"Liepāja" svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 28.kārtas spēlē mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību un attālinājās no pēdējā pozīcijā esošās "Jelgavas".

Liepājniekiem vārtus guva Mustafa Diāvs, Kivons Leidsmans un Arams Bagdasarjans, bet tukumniekiem izcēlās Kenrojs Kempbels.

Mača 41.minūtē par pēdējās cerības sodu pirms soda laukuma robežas sarkano kartīti saņēma Tukuma komandas pussargs Karls Vasoms. Kompensācijas laika pirmajā minūtē Diāvs pēc saspēles ar Robertu Meļķi panāca 1:0 "Liepājas" labā.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām trīs minūtēm Leidsmans nostiprināja mājiniekiem vadību, pirms precīzā sitiena saņemot piespēli no Diāva. Puslaika vidū, 69.minūtē, 3:0 panāca 17 gadus vecais uzbrucējs Bagdasarjans, kurš saņēma bumbu pēc Jāņa Grīnberga izpildītā stūra sitiena un raidīja to tīklā.

Goda vārtus viesi guva pamatlaika pirmspēdējā minūtē, kad ar skaistu sitienu no distances nekļūdīgs bija Kempbels.

Pirms tam "Jelgava" un "Daugavpils" Jelgavā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), tādējādi liepājnieki tagad no pēdējās vietas attālinājušies par pieciem punktiem.

Sestdien "Valmiera" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Metta" vienību, bet "Riga" futbolisti ar 6:1 - "Grobiņu"/LFS.

RFS un "Audas" 28.kārtas spēle ir pārcelta uz oktobri.

RFS 26 mačos ir sakrājusi 66 punktus, 28 cīņās "Riga" komandai ir 65 punkti, bet "Valmierai" ir 54 punkti 28 mačos. 26 spēlēs 37 punkti ir "Audai" un 27 mačos 35 punkti - "Daugavpilij". 28 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" 27 cīņās un "Metta" 28 spēlēs, bet 28 spēlēs 25 un 20 punktus ir sakrājušas attiecīgi "Liepāja" un "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu