Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas kikbokseris Jankovskis kļūst par pasaules jauniešu čempionu

Foto: Latvijas Kiknoksa federācija (WAKO Latvia/Facebook)

Latvijas sportists Marats Jankovskis nedēļas nogalē Budapeštā ir kļuvis par pasaules jauniešu čempionu K1 kikboksā svara kategorijā līdz 63,5 kilogramiem, ziņo viņa treneris Timurs Mingalijevs.

Kluba "Muay Thai Sporta Skola Rīga" audzēknis Jankovskis uzvarēja 18 sportistu konkurencē.

Mingalijevs vēsta, ka Latvijas sportists aizvadīja četras cīņas un visās uzvarēja ar tiesnešu vienprātīgu lēmumu, gūstot uzvaru pār sportistiem no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Beļģijas, Bulgārijas un Gruzijas.

Pirmajā cīņā Jankovskis ar rezultātu 3-0 uzvarēja sportistu no AAE Ajubu Lakrami. Otrajā cīņā, demonstrējot labu tehnisko paņēmienu arsenālu, viņš ar tādu pašu rezultātu pieveica sportistu no Beļģijas Āronu Shenku.

Trešajā cīņā iznākums nebija zināms līdz pēdējām cīņas sekundēm, tomēr Jankovskis ar 2-1 pieveica iepriekšējo pasaules čempionu no Bulgārijas Dijanu Dimitrovu.

Finālā Latvijas kikbokseris ar 3-0 svinēja pārliecinošu uzvaru pār Gruzijas sportistu Juri Soziašvili, iegūstot pasaules čempiona titulu.

Latvijas kikbokseris saņēma arī pasaules čempionāta labākā sportista titulu ringa disciplīnās.

"Šī uzvara bija komandas darba un neatlaidīga darba rezultāts," par sava audzēkņa panākumu saka Mingalijevs, atzīmējot arī sekundantu Linarda Pozdiševa un Aleksandra Ukrainita, sportista tēva Vladislava Jankovska, boksa trenera Iljas Žilinska, kā arī Latvijas Kikboksa federācijas (LKF) prezidentes Darjas Strutinskas ieguldījumu rezultātu tapšanā.

Sportists, kurš ikdienā trenējas boksa kluba "LNK Boxing" zālēs, gatavojoties turnīram ar Ukrainas Kikboksa federācijas atbalstu aizvadīja treniņnometnes Bulgārijā.

LC un LK disciplīnās svara kategorijā līdz 57 kilogramiem bronzas medaļu 13-15 gadus veco sportistu konkurencē izcīnīja Armands Misjuns, bet vēl jaunāku sportistu sacensībās K1 disciplīnā sudraba medaļu izcīnīja Bogdans Matvejenko un bronzas - Aleksejs Tarando.

Jaunatnes Pasaules jauniešu čempionāts kikboksā Budapeštā notika no 23.augusta līdz 1.septembrim.

Pasākums pulcēja vairāk nekā 2500 sportistu no 68 valstīm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu