Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas futbola izlases spēles atgriežas LTV ēterā

Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas Televīzija (LTV) vienojusies ar UEFA (Eiropas Futbola asociāciju savienība) par Latvijas izlases spēļu pārraidīšanu UEFA Nāciju līgā, kā arī 2026. gada FIFA Pasaules kausa un 2028. gada UEFA Eiropas čempionāta atlasē, informēja LTV komunikācijas speciāliste Ilze Upīte.

Pēc ilgāka pārtraukuma valstiskas nozīmes futbola notikums būs pieejams ikvienam skatītājam. Latvijas futbolisti turnīru sāks ar izbraukuma spēli 7. septembrī pret Armēnijas izlasi, bet jau 10. septembrī "Skonto" stadionā Rīgā sacentīsies ar Fēru salu izlasi. Spēļu tiešraides varēs skatīties LTV7.

"Mēs ilgi uz šo esam gājuši, lai Latvijas futbola izlases spēles atgrieztos Latvijas Televīzijas ēterā. Nacionālās futbola izlases spēles nav tikai futbols. Šīs spēles ir Latvijas sabiedrībai svarīgs, pat sociāls notikums, un ir ļoti piederīgi, ka tieši sabiedriskā televīzija piedāvā sabiedrībai galvenās Latvijas komandas spēles. Zināmā mērā "futbols atgriežas mājās"," pauž LTV Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis.

Latvijas izlase spēlēs UEFA Nāciju līgas C līgā – par pakāpi augstāk, nekā bieži bijis pirms tam. Vienā grupā ar mūsu futbolistiem ir Armēnija, Fēru salas un Ziemeļmaķedonija. Pirmajā kārtā jāspēlē izbraukumā pret Armēniju, kas ir gana spēcīga vienība.

Latvijas futbolam šosezon ir labi panākumi klubu līmenī, bet mūsu čempionu – RFS – kodolu tomēr veido ārvalstu futbolisti, izlašu līmenī vēl jānostiprinās šajā grupā, lai pamazām cerētu uz iekļūšanu B līgā, kur jau spēlē patiesi spēcīgas izlases. Spēles tiešraide sestdien, 7. septembrī, plkst. 19.00 LTV7. Pirms spēles plkst. 18.30 būs skatāma "Futbola studija".

10. septembrī "Skonto" stadionā Rīgā Latvijas futbolisti mērosies spēkiem ar Fēru salu izlasi. Favorītu lomā vajadzētu būt mūsu futbolistiem, taču noteikti daudz spēka būs prasījusi iepriekšējā cīņa pret Armēniju, turklāt dažiem no izlases šoruden ir arī liela papildu slodze klubos, īpaši RFS futbolistiem. Pirms šīs cīņas plkst. 18.20, pārtraukumā un pēc spēles “Skonto" stadionā būs arī aktuālā "Futbola studija". Spēles tiešraide otrdien, 10. septembrī, plkst. 19.00 LTV7.

Vēl pa divām izlases spēlēm gaidāms 2024. gada oktobrī un novembrī, līdz ar to UEFA Nāciju līgas grupu spēles būs noslēgušās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu