Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ankipāns: Esam uz pareizajām sliedēm

Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienības hokejā "Mogo"/RSU galvenais treneris Ģirts Ankipāns pirms jaunās sezonas norādījis, ka galvenais mērķis šosezon ir titula aizstāvēšana.

"Vasarā esam labi pastrādājuši, un tagad ir prieks, ka klāt ir sezonas sākums," norāda Ankipāns, atklājot, ka pēc pagājušajā sezonā izcīnītā čempionu titula komandā valda laba pacilāta atmosfēra. "Spēlētājiem ir laba attieksme, mēs esam uz pareizajām sliedēm."

Kā vienības paziņojumā norāda Ankipāns, pēdējos gados organizācija kļuvusi pieredzējušāka un profesionālāka. Komanda saprot, ka čempionu titula aizstāvēšana gandrīz vienmēr ir grūtāka kā izcīnīšana.

"Mums ir pievienojusies tāda Latvijas hokeja vērtība kā Kristaps Sotnieks. Kopā ar Gintu Meiju un Krišjāni Rēdlihu viņi būs labs piemērs jaunajiem hokejistiem," sezonu ieskicē "Mogo"/RSU galvenais treneris. "Mums tāpat kā visus pēdējos gadus ir mērķis sagatavot kādu jaunu spēlētāju Latvijas U-18 un U-20 izlasēm. Čempionu statusā spēlēsim IIHF Kontinentālā kausa izcīņā, kur centīsimies tikt pēc iespējas tālāk. Bet galvenais mērķis ir Latvijas čempionu titula aizstāvēšana."

"Mogo"/RSU (iepriekš - "Mogo"/LSPA) tika izveidota 2014. gadā. Aizvadīto desmit sezonu laikā komanda izcīnījusi trīs Latvijas čempionu titulus, trīs reizes izcīnījusi Latvijas kausu un šosezon trešo reizi pārstāvēs Latviju IIHF Kontinentālā kausa izcīņā.

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2024./2025. gada sezona sāksies sestdien Rīgā ar iepriekšējās sezonas finālistu "Mogo"/RSU un "Zemgale"/LBTU dueli.

No Latvijas turnīrā spēlēs "Mogo"/RSU, "Rīgas Hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu pārstāvēs Elektrēnu "Energija" un Viļņas "Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter". Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Latvijas augstākajā līgā nespēlēs "Kurbads" komanda.

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu. Tikmēr vienības, kuras ieņemas augstākās pozīcijas no Latvijas un Lietuvas - būs atzītas par savu valstu čempioniem.

Šajā OHL sezonas čempionātā komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, līdz ar to kopumā tiks izspēlētas 126 spēles.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem kļuva "Mogo"/LSPA hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Zemgale"/LBTU komandu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu