Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Parīzes paraolimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Latvijas karogu nesīs paravieglatlēts Dzilna

Emīls Dzilna
Emīls Dzilna Foto: Publicitātes foto

Latvijas karogu Parīzes paraolimpisko spēļu noslēguma ceremonijā nesīs paravieglatlēts Emīls Dzilna, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Karoga nesēja izvēle Parīzes paraolimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Latvijas komandā notika aizklātā visas delegācijas balsojumā, kur pārliecinošu balsu vairākumu ieguva paraolimpisko spēļu debitants Dzilna.

''Man liekas forši, ka lielākā daļa komandas uzticēja man šo godu, tas ir liels pagodinājums," LPK citē Dzilnas teikto.

Pasākuma laikā paraolimpiskais karogs tiks nodots nākamajai paraolimpisko spēļu rīkotājai ASV pilsētai Losandželosai, kā arī tiks ievēroti visi pārējie noslēguma ceremonijas protokoli, ieskaitot noslēguma runas, himnas, pateicības organizētājiem un brīvprātīgajiem.

Parīzes paraolimpiskās spēles norisinājās no 28.augusta līdz 8.septembrim un tajās sacentās aptuveno 4400 parasportisti no 186 valstīm.

Divas zelta godalgas Parīzes paraolimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paraolimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paraolimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu