Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa svinīgi sagaidīs paraolimpiešu komandu (6)

Paraolimpiešu pavadīšana ceļā uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm, kurās Latviju pārstāvēs astoņi sportisti piecos sporta veidos.
Paraolimpiešu pavadīšana ceļā uz Parīzes paraolimpiskajām spēlēm, kurās Latviju pārstāvēs astoņi sportisti piecos sporta veidos. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdienas, 9. septembra, vakarā Rīgā no vasaras paraolimpiskajām spēlēm atgriezīsies Latvijas paraolimpiešu komanda. Pēc ielidošanas, aptuveni plkst. 23, pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paraolimpiešu svinīga sagaidīšana.

Sportisti atgriezīsies Latvijā ar vairākām godalgām. Pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Paralimpiskās kustības Latvijā patronese Andra Levite, kā arī Ķekavas un Siguldas pašvaldību pārstāvji, atbalstītāji un citi viesi.

No Latvijas divas zelta godalgas Parīzes paraolimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par olimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Aigars Apinis (diska mešana), Diāna Krūmiņa (šķēpa mešana), Emīls Dzilna (lodes grūšana) un Raivo Maksims (lodes grūšana), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Rihards Snikus (paralimpiskā iejāde).

Parīzes paraolimpiskās spēles norisinājās no 28 .augusta līdz 8. septembrim.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus kopīgi pie Brīvības pieminekļa sveikt sportistus ar augstajiem panākumiem Parīzes vasaras paraolimpiskajās spēlēs!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu