Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video un foto Krūmiņa: Esmu pārlaimīga, ka tik daudz cilvēku atnāca tik vēlā nakts stundā

Vairāki simti līdzjutēju pusnaktī no pirmdienas uz otrdienu pie Brīvības pieminekļa sveica Latvijas delegāciju, kas atgriezās mājās no Parīzes paraolimpiskajām spēlēm. TVNET uz nelielu sarunu aicināja Diānu Krūmiņu, kura kļuva par paraolimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet diska mešanā izcīnīja ceturto vietu.

Sākumā bija paredzēta paraolimpiešu svinīga sagaidīšana tikai lidostā "Rīga", tomēr vēlāk tika nolemts pasākumu rīkot arī pie Brīvības pieminekļa. Atsaucība bija liela, neskatoties uz vēlo nakts stundu.

"Negaidīju, ka būs tik grandioza sagaidīšana. Ir liels lepnums būt pie Brīvības pieminekļa – tas vieno tautu. Šoreiz tautu vienoja parasports. Esmu pārlaimīga, ka tik daudz cilvēku atnāca tik vēlā nakts stundā, lai svinētu svētkus," teica Krūmiņa.

Pēc izcīnītas ceturtās vietas diska mešanā Krūmiņa izplūda asarās, jo viņas mērķis bija augstāks. Tomēr šķēpa mešanā izdevās sasniegt cerēto rezultātu – zelta medaļu.

"Tas bija grūti, bet liels paldies manai atbalsta komandai – trenerim un fizioterapeitei. Viņi izdarīja visu, lai es būtu gatava sacensībām. Pati sev uzliku lielu slogu. Es biju apsolījusi, ka skanēs himna. Tas ir veltījums Latvijai."

Kopš 2016. gada bijušas diskusijas par sporta centra izveidi, kas būtu pielāgots paraolimpiešu vajadzībām. Tomēr ieceres joprojām nav īstenotas. Kā šāds sporta centrs atvieglotu parasportistu ikdienu?

"Mums nevajadzētu meklēt iespējas trenēties ārzemēs. Tas arī ietaupītu budžetu. Mēs būtu mājās, mums nebūtu jābrauc prom no mīļajiem. Mājās būšana kopā ar mīļajiem palīdzētu labāk sagatavoties nekā prom braukšana. Šis centrs būtu ne tikai paraolimpiešiem, tas būtu visiem, lai visi varētu sportot. Ceru, ka tas būs pēc pāris gadiem, nevis manos pensijas gados," sprieda Krūmiņa.

Latvijas paravieglatlēte aicināja nesēdēt mājās cilvēkus, kuri joprojām nav saņēmušies sākt nodarboties ar sportu.

"Nebaidieties, nāciet ārā. Sēdēt mājās un raudāt mēs visi mākam. Tāpēc saņemiet sevi rokās. Tikai tā tu vari iepazīt pasauli un būt laimīgs. Neredzu iemeslus, kāpēc lai cilvēki nebūtu laimīgi. Ierobežojumi ir tikai mūsu galvās. Aiziet, ejam ārā no mājām!"

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu