Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Skujiņš izcīna sesto vietu Monreālas velobraucienā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš riteņbraukšanas sacensībās 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš riteņbraukšanas sacensībās 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē. Foto: Edijs Pālens/

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien izcīnīja sesto vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajās vienas dienas sacensībās "Grand Prix Cycliste de Montreal".

Šajās sacensībās riteņbraucēji Monreālā veica 209,1 kilometru, kas bija sadalīti 17 apļos, katrā no tiem pārvarot 6,2% stāvu pauguru.

Aptuveni 23 kilometrus pirms finiša solo atrāvienā aizbrauca šī gada "Giro d'Italia" un "Tour de France" čempions slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kurš svinēja pārliecinošu uzvaru, galapunktu sasniedzot piecās stundās 28 minūtēs un 15 sekundēs.

Vienatnē finiša līniju šķērsoja arī otrās vietas ieguvējs spānis Peljo Bilbao ("Bahrain - Victorious"), kurš zaudēja 24 sekundes, bet 16 sekundes vēlāk 12 riteņbraucēju grupā norisinājās cīņa par trešo pozīciju. Nepārspēts bija francūzis Žiljēns Alafilips ("Soudal Quick-Step"), bet ceturtais šajā grupā bija Skujiņš ("Lidl-Trek").

Sestā vieta Skujiņam deva 175 UCI punktus, kas viņam ir trešais augstvērtīgākais rezultāts šajā sezonā.

Savukārt Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja grupā 13 minūtes un 29 sekundes pēc uzvarētāja, ieņemot 67.vietu. "Israel - Premier Tech" bija pārstāvēta ar četriem kanādiešu riteņbraucējiem un vislabāko rezultātu sasniedza Maikls Vudss, kurš finišēja astotais.

Piektdien Skujiņš un Neilands izcīnīja attiecīgi 22. un 40.vietu "Grand Prix Cycliste de Quebec".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu