Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas futbola izlase nemaina pozīciju FIFA rangā

Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā saglabājusi 137. pozīciju.

Kopš iepriekšējā ranga publicēšanas jūlijā Latvijas futbolisti aizvadīja divas spēles UEFA Nāciju līgas C divīzijā, kur ar 1:4 zaudēja Armēnijai un ar 1:0 pārspēja Fēru salu izlasi.

Vēl C divīzijas ceturtajā grupā spēlē arī Ziemeļmaķedonija, ar kuru Latvijas izlase tiksies 10. oktobrī.

Ziemeļmaķedonijas izlase FIFA rangā saglabājusi 72. vietu, Armēnijas valstsvienība pakāpusies vienu vietu augstāk, ieņemot 96. pozīciju, bet Fēru salas noslīdējušas divas ailītes zemāk un atrodas 140. vietā.

Igaunijas izlase ir pakāpusies par vienu vietu augšup un ieņem 122. pozīciju, bet Lietuvas valstsvienība ir zaudējusi četras vietas un ieņem 139. pozīciju.

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstu vērtējumā Latvija ir 47., apsteidzot Lietuvu, Fēru salas, Moldovu, Andoru, Maltu, Gibraltāru, Lihtenšteinu un Sanmarīno.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegta 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas un līdere joprojām ir Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai seko Francija, Eiropas čempione Spānija un tās pretiniece Eiropas meistarsacīkšu finālā Anglija. Piektā rangā ir Brazīlija, sestā - Beļģija, septītā - Nīderlande, astotā - Portugāle, devītā - "Copa America" fināliste Kolumbija, bet labāko desmitnieku nemainīgi noslēdz Itālijas izlase.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu