Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Problēmu nomāktais Lēners neierodas uz kluba treniņnometni

Robins Lēners
Robins Lēners Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas vārtsargs Robins Lēners, kuru pēdējos gados nomocījušas dažādas problēmas, nav ieradies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vegasas "Golden Knights" treniņnometni, vēsta aģentūra "Associated Press". 

33 gadus vecais Lēners iepriekšējās divās sezonās savainojumu dēļ nav spēlējis, bet viņš ir "Golden Knights" īpašumā. Kluba vadība pašlaik konsultējas ar NHL par iespēju līgumu ar Lēneru lauzt. 

Vārtsargs tika gaidīts ierodamies uz komandas treniņnometni, kur viņam vajadzēja iziet medicīniskās pārbaudes. Mērķis bija noskaidrot, vai Lēners gaidāmajā sezonā varētu atgriezties laukumā, vai arī viņu atstāt traumēto spēlētāju sarakstā. 

NHL noteikumi paredz pienākumu spēlētājiem pirms sezonas sākuma iziet medicīniskās pārbaudes, jo tādējādi ir iespējams noteikt, vai hokejists jāatstāj savainoto spēlētāju sarakstā, ja tajā bijis iepriekš. Ja hokejists atrodas ilgtermiņa savainoto sarakstā, tas klubu negatīvi neietekmē, proti, viņa alga neietilpst algu griestos. 

Taču savainotie spēlētāji turpina saņemt algu.

Lēneram nākamajā sezonā paredzēta alga 5 miljonu ASV dolāru apmērā. Tagad "Golden Knights" meklē veidus, kā pārtraukt līgumsaistības ar Lēneru, lai viņam nebūtu jāizmaksā alga. Lēmums jāapstiprina NHL, kas vēlas uzklausīt spēlētāja paskaidrojumus par neierašanos uz treniņnometni.

Zviedrs vairākus gadus tika uzskatīts par vienu no NHL labākajiem vārtsargiem, bet pēdējos gados viņu vajājušās traumas un bijušas arī problēmas privātajā dzīvē. Viņu piemeklējušas atkarības un arī finansiālas problēmas. 

Lēners pieteicis bankrotu, jo netiek galā ar savām saistībām. ESPN vēsta, ka viņa parādsaistības sasniegušas 27 miljonus ASV dolāru. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu