Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

RFS atspēlējas Rīgas derbijā un sasniedz Latvijas kausa finālu

RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

RFS futbolisti pirmdien kā pirmie nodrošināja vietu "11.lv" Latvijas kausa izcīņas finālā.

RFS pusfināla cīņā savā laukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja "Riga".

Pēc spēlētām 17 minūtēm RFS vārtos bumbu nogādāja Pape Gejs, taču ātri vien vārtu guvums tika neieskaitīts aizmugures dēļ. Arī laukuma saimniekiem pāris minūtes vēlāk padevās pretuzbrukums, kas noslēdzās ar Mamadū Sila sitienu pa "Riga" vārtu pārliktni.

"Riga" izvirzījās vadībā 33. minūtē, kad Gotjē Mankendā piespēlēja uz pretinieku vārtu priekšu, kur no tuvas distances RFS vārtsargu Pāvelu Šteinboru pārspēja Marko Regža.

Otrajā puslaikā pēc spēlētas nepilnas 21 minūtes viesu vārtu priekšā pie atlēkušās bumbas pirmais bija Rostans Ndžiki, kurš raidīja bumbu "Riga" vārtos un izlīdzināja rezultātu.

Tuvojoties pamatlaika izskaņai, 85. minūtē RFS pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā. Pēc Dmitrija Zelenkova centrējuma lēcienā bumbu aizskāra Haruns Rašīds, palīdzot tai nonākt "Riga" vārtos.

Kompensācijas laikā otrajā minūtē "Riga" vēl tika pie stūra sitiena, taču tā izspēle nenoslēdzās ar precīzu sitienu, un RFS futbolisti nosargāja panākumu.

Pērn abi spēcīgākie Latvijas klubi kausa izcīņā tikās finālā, kurā ar pēc neizšķirta 1:1 pamatlaikā ar 5:3 uzvarētāju noskaidrošanas sērijā pārāki izrādījās "Riga" futbolisti.

Futbola virslīgā abas komandas šajā sezonā tikušās trīs reizes. Pirmajā aplī ar 2:1 uzvarēja RFS, uzvaras vārtus 80.minūtē gūstot Darko Lemajičam, bet pārējās divas cīņas noslēdzās neizšķirti ar rezultātiem 2:2 un 0:0. Otrā apļa mačā "Riga" atspēlējās pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:2.

Otru pusfināla pāri veidos 2022. gada Latvijas kausa ieguvēja "Auda" un "Liepāja", kura turnīrā triumfēja 2020. gadā, bet vēl pēc gada sasniedza finālu. Šīs komandas savu pusfināla dueli aizvadīs trešdien "Skonto" stadionā.

Šī gada Latvijas kausa ieguvēji tiks noskaidroti 30. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu