Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video UEFA pēc diviem mēnešiem atzīst rupju tiesneša kļūdu Spānijas–Vācijas spēlē

Foto: Reuters/ScanPix

Vasarā notikušajā Eiropas čempionāta (EČ) ceturtdaļfinālā spēkiem mērojās Vācijas un Spānijas futbola izlases. Otrā uzvarēja ar 2:1 un iekļuva pusfinālā. Divus mēnešus vēlāk UEFA izskatījusi incidentu, kas varēja izšķirt mača iznākumu.

Lielu ažiotāžu izraisīja gadījums vēl pirms Spānijas gūtajiem uzvaras vārtiem. Komandas aizsargs Marks Kukurelja pirmā papildlaika pašās beigās savā soda laukumā neatļauti ar roku skāra Džamala Musialas raidīto bumbu, bet par to netika nozīmēts 11 metru soda sitiens. 

Tas notika mača 106. minūtē, kad rezultāts bija 1:1. 

Otrā papildlaika izskaņā - 119. minūtē pēc ilgāka Spānijas uzbrukuma bumbu Vācijas vārtos nogādāja Mikels Merino, izraujot spāņiem uzvaru.

Tiesnesis Entonijs Teilors nolēma nepiešķirt 11 metru soda sitienu, un izvērtēt situāciju VAR nepieprasīja. Sacensību mājinieces līdzjutēji neslēpa savu neapmierinātību un pieprasīja maču pārspēlēt. Tas bija viens no svarīgākajiem brīžiem Eiropas čempionātā, jo ​​no turnīra izstājās viena no galvenajām favorītēm.

Tagad UEFA atzinusi, ka Teilors pieļāvis kļūdu. Spānijas izdevums "Relevo" vēsta, ka UEFA tiesnešu komiteja norādījusi, ka šajā gadījumā bijis jānozīmē 11 metru sitiens uz Spānijas sargātajiem vārtiem.  

"Saskaņā ar jaunākajām UEFA vadlīnijām bumbas spēlēšana ar roku, kas nav piekļauta ķermenim un aptur sitienu pa vārtiem, ir jāsoda bargāk, un vairumā gadījumu jāpiešķir soda sitiens," atsaucoties uz UEFA tiesnešu komitejas lēmumu, raksta "Relevo".

Finālā Spānija ar 2:1 Berlīnē pārspēja Angliju un tika kronēta par Eiropas čempioni. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu