Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Mēs iegājām vēsturē." Latvijas sportistes vārdā nosaukts vingrošanas elements

Liepājas sporta vingrotājas Marijas Petrovas vārdā turpmāk tiks saukts viens no vingrošanas elementiem uz līdztekām, informēja Liepājas Kompleksā sporta skolas pārstāve Simona Laiveniece.

Viņa pastāstīja, ka Petrovas vārdā nosaukts jauns vingrošanas elements uz līdztekām, kas pirmo reizi izpildīts Eiropas čempionātā Rimini. Elementu radīja Petrovas trenere Daņilova.

"Mēs iegājām starptautiskās sporta vingrošanas vēsturē. Latvijas sieviešu vingrošanā šī ir pirmā reize," uzsver Daņilova.

Šajā reizē Starptautiskā vingrošanas federācija atzina četrus jaunus elementus, kuri nesīs savu pirmo izpildītāju vārdu - tās ir sportistes no Panamas, Austrālijas, Islandes un Latvijas. Lai elementu nosauktu vingrotājas vārdā, tas ir video formātā jāiesniedz Starptautiskajai vingrošanas federācijai tehniskajai komitejai, kas katram elementam piešķir grūtības pakāpi no A līdz J. Elements ir jānovērtē vismaz ar grūtības pakāpi D, un vingrotājai ir jāveic jaunais elements starptautiskās sacensībās bez kritiena - tad elements tiek nosaukts vingrotājas vārdā.

Daņilova atklāj, ka no elementa radīšanas līdz vārda piešķiršanai pagājis apmēram pusgads. Vingrošanā uz līdztekām jau esot līdzīgs elements, kas tiek veikts ar roku palīdzību, bet trenere izdomājusi, ka to var paveikt arī bez roku palīdzības.

Petrova ir vadošā sporta vingrotāja Liepājā un trešā vadošā Latvijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu