Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Vienam no RFS līderiem Emersonam veikta operācija

RFS futbolists Emersons Deusleisānu
RFS futbolists Emersons Deusleisānu Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Brazīlijas futbolists Emersons Deusleisānu šogad vairs nevarēs palīdzēt Latvijas čempionvienībai, sarunā ar TVNET atklāja kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

Jau vēstīts, ka RFS bez vairākiem komandas līderiem pirmdien Latvijas kausa pusfinālā ar 2:1 (0:1) pārspēja principiālo pretinieci "Riga FC".

RFS trešdien devās uz Rumāniju, kur ceturtdien plkst. 22.00 pēc Latvijas laika būs jāspēkojas ar Bukarestes FCSB.

Pirms vēsturiskās debijas UEFA Eiropas līgā RFS komandai ir novājināts sastāvs, jo traumas dziedē vairāki spēlētāji.

Jau iepriekš bija zināms, ka RFS komandai šosezon vairs nevarēs palīdzēt Ismaels Diomande no Kotdivuāras. Tagad lazaretei uz ilgāku laiku pievienojies arī Emersons.

"Uz sezonas svarīgākajiem mačiem esam palikuši bez Ismaela Diomandes, kuram traumas dēļ sezona ir beigusies. Diemžēl būs jāiztiek arī bez Emersona, kuram vakar [saruna notika otrdien] uztaisīja operāciju – šogad viņš vairs nespēlēs," pastāstīja Verpakovskis.

"Vēl aizvien no traumām atgūstas Darko Lemajičs (Serbija) un Petrs Marešs (Čehija), taču viņus mēs drīz varētu atkal redzēt laukumā – tas ir aptuveni divu nedēļu jautājums. Mārtiņš Ķigurs arī ir traumējies," turpināja RFS ģenerāldirektors.

"Priecē, ka Latvijas kausa pusfinālā parādījās labs sastāva dziļums, bet nu šos līderus aizvietot būs grūti. Viena lieta ir aizstāt līderus Latvijas turnīru līmenī, bet pavisam savādāk tas ir Eiropas līgā. Tas mums ir liels zaudējums," atzina Verpakovskis.

"Vairāki no traumētajiem ir komandas atslēgas spēlētāji, it sevišķi Emersons un Diomande. Viņi abi rādījuši labu sniegumu uzbrukumā. Jāmēģina viņus aizvietot. Šie ir ļoti sāpīgi zaudējumi," piebilda RFS ģenerāldirektors.

Plašāka saruna ar Verpakovski par RFS startu UEFA Eiropas līgā tiks publicēta 26. septembrī TVNET+ sadaļā.

RFS ir otrā Latvijas komanda pēc FK "Ventspils", kas iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā. Kurzemes klubam tas izdevās 2009./2010.gada sezonā.

Pirms diviem gadiem RFS cīnījās pamatturnīrā UEFA Konferences līgā, kas ir Eiropā pēc spēka trešais klubu turnīrs aiz Eiropas līgas un Čempionu līgas.

UEFA Eiropas līgas pamatsacensībās piedalās 36 klubi. Bukmeikeri par galvenajiem favorītiem uzskata Anglijas klubus Totenhemas "Hotspur" un Mančestras "United", kā arī Itālijas komandu "Roma".

 
Standings provided by Sofascore
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu