Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Eduards Tralmaks otro sezonu spēlē Čehijas augstākās līgas ("Extraliga") komandā Kladno "Rytīri", kuras īpašnieks un joprojām arī spēlētājs ir leģendārais Jaromīrs Jāgrs. Pēc iepriekšējās sezonas, kas viņam individuāli bija veiksmīga, Tralmaks bija pārliecināts par pārcelšanos uz citu komandu. Tomēr pāreja nenotika, jo Jāgram bija citi plāni. "Viņš sarunās teica vienu, bet darbos tas nepierādījās," sarunā ar TVNET+ pastāstīja Tralmaks, kuram ar Jāgru esot izveidojušās labas attiecības.

Tralmaks pēc vairākiem gadiem Ziemeļamerikā iepriekšējā sezonā atgriezās Eiropā, kur spilgti sevi apliecināja Čehijas čempionātā Kladno komandas sastāvā. Latvijas uzbrucējs regulārajā čempionātā 52 mačos sakrāja 32 punktus (21 vārti + 11 rezultatīvas piespēles).

27 gadus vecais Latvijas hokejists ar 12 trāpījumiem pagājušajā sezonā Čehijas "Extraliga" čempionātā bija labākais snaiperis skaitliskajā vairākumā. Tomēr kopumā Kladno komandai sezona neizdevās, jo pamatturnīrā tika iegūta pēdējā jeb 14. vieta, tāpēc nācās cīnīties par vietas saglabāšanu augstākajā līgā.

Tralmaks palīdzēja Jāgra klubam noturēties "Extraliga" čempionātā. Pārspēlēs sērijā ar 4-0 izdevās uzveikt "Vsetin" komandu. Latvijas hokejists četros mačos nopelnīja piecus punktus (3+2). Tralmaks atzīst, ka pārspēles bijušas ļoti grūtas, jo pēc regulārā čempionāta beigām Kladno komandai bija 44 dienu pārtraukums.

"Šosezon ir komanda, ar kuru varam darīt lielas lietas – kopā augt. Negribas pāragri pļāpāt, bet ticu, ka mēs būsim viens no lielākajiem šīs sezonas pārsteigumiem," sarunā ar TVNET+ teica Tralmaks.