Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Dairis Bertāns: Pēdējā ceturtdaļa bija gandrīz perfekta

Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" basketbolisti pirmajā FIBA Čempionu līgas mačā tika pie panākuma, jo pieturējās pie treneru sagatavotā spēles plāna, pēc panākuma secināja "VEF Rīga" kapteinis Dairis Bertāns.

"VEF Rīga", savā laukumā aizvadot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra pirmo maču, ar 86:72 (19:21, 22:21, 17:17, 28:13) pārspēja 2022./2023. gada sezonas turnīra uzvarētāju Bonnas "Telekom".

"Esmu priecīgs par uzvaru. Pieturējāmies pie spēles plāna, kas mums bija sagatavots. Pirmajās trīs ceturtdaļās Vācijas komanda turējās spēlē, jo mēs viņiem to atļāvām mūsu kļūdu dēļ," teica Bertāns.

"Pēdējā ceturtdaļa bija gandrīz perfekta, turoties pie spēles plāna gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Kad cīnāmies aizsardzībā, tad ir viegli. Tā ir tikai pirmā uzvara," viņš piebilda.

Latvijas komandai izdevās pārtvert 15 pretinieku piespēles, liekot viesiem pieļaut kopā 17 kļūdas.

"Tam būtu jābūt mūsu DNS aizsardzībā - spēlēt agresīvi, uzbrukt pretiniekiem un neļaut viņiem uzbrukt mūsu grozam. Mēs viņiem tiešām uzbrukām aizsardzībā, no tā arī parādījās pārtvertās bumbas," skaidroja kapteinis.

Bertāns šajā mačā izcēlās ar 31 gūto punktu, aizvadot karjeras rezultatīvāko spēli.

"Gatavojos kā vienkāršai spēlei. Varbūt nedaudz piedomāju pie tā, ka mums ir vairāki debitanti šajā līmenī. Visi pavilkās līdzi un redzēja ar kādu enerģiju iekrita metieni," viņš izcēla.

Vēl E grupā "VEF Rīga" spēkosies ar Izraēlas komandu Ramatganas "Maccabi" un Grieķijas vienību Atēnu AEK.

Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo".

Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu