Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto un video Ikaunieks: Šobrīd savā karjerā jūtos vislabāk

Latvijas čempionei futbolā RFS komandai UEFA Eiropas līgas mačos ir jābūt pacietīgai, jo jāspēlē ar augsta līmeņa klubiem, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas vienības uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks.

RFS ceturtdien Rīgā UEFA Eiropas līgā spēlēja neizšķirti 2:2 ar vienu no turnīra favorītēm Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray", izcīnot pirmo punktu grupas turnīrā. Spēles gaitā rīdzinieki bija nonākuši iedzinējos ar 0:2.

"Treneris pamainīja taktiku, pārejot uz pieciem aizsargiem un diviem uzbrucējiem. Tad bija vieglāk nopresingot un aizķerties priekšā," par spēli pie rezultāta 0:1 stāstīja RFS pirmo vārtu guvējs Ikaunieks.

"Jāsaprot, ka Eiropas līgā esam izteikti pastarīši, tāpēc mums ir jābūt pacietīgiem. Bija jāsagaida viņi vidējā blokā un nedrīkstēja iesēsties aizsardzībā, lai, pārtverot bumbu, būtu kaut kur vidū, nevis pie saviem vārtiem. Domāju, ka tas arī strādāja," turpināja futbolists.

Ikaunieks vairākkārt uzsvēra, ka neizšķirts rezultāts pret tādu klubu ir vērā ņemams sasniegums.

"Daudzi uzskata, ka viņiem jābūt Čempionu līgā. 2:2 pret viņiem - tas sasniegumu ziņā ir kaut kur pašā virsotnē," uzsvēra Ikaunieks.

 

UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā Ikauniekam ir vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, bet kvalifikācijā viņš kopumā izcēlās ar astoņiem precīziem sitieniem un trīs piespēlēm.

"Ar pārliecību viss kārtībā. Laikam līdz ar vecumu nāk arī briedums, kas nostabilizējis sniegumu. Esmu iejuties komandā, ir arī starptautiskā pieredze. Šobrīd vislabāk jūtos savā karjerā. Ja nebūtu patraucējusi trauma, tad būtu vēl labāk, jo šogad virslīgā neesmu aizvadījis tik daudz spēļu, cik vēlētos," stāstīja Ikaunieks.

Pirmajā kārtā Latvijas čempione izbraukumā ar 1:4 zaudēja Bukarestes FCSB, bet "Galatasaray" mājās pieveica Grieķijas klubu Saloniku PAOK (3:1).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu