Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Norvēģijas vieglatlētikas zvaigzne atklātā intervijā: Esmu savas dzīves vergs

Jākobs Ingebrigtsens
Jākobs Ingebrigtsens Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas vieglatlētikas zvaigzne Jākobs Ingebrigtsens Parīzes olimpiskajās spēlēs savā kroņa disciplīnā (1500 m) negaidīti palika bez godalgas. Pāris mēnešus vēlāk viņš sniedza atklātu interviju, kurā licis noprast, ka elites līmeņa sportista dzīve viņam nav nekāda medusmaize. 

Ingebrigtsens Parīzes olimpiskajās spēlēs 1500 metru disciplīnā cerēja aizstāvēt pirms trim gadiem Tokijā izcīnīto olimpisko zeltu. Bet viņam savā kroņa disciplīnā nācās samierināties ar ceturto vietu. 

6. augustā 1500 metru finālā Ingebrigtsens ilgu laiku atradās līderpozīcijās un šķietami tuvojās uzvarai, taču pēdējā taisnē viņa spēki izsīka, un finiša līniju viņš šķērsoja ceturtais. Sportists par šo skrējienu pārdzīvo.  

"Amazon Prime" izdotajā dokumentālajā seriālā Ingebrigtsens neslēpj, ka tieši Parīzes olimpisko spēļu fināls 1500 metros viņam raisījis pārdomas, īpaši par to, kas nogāja greizi...

"Man ir palicis iespaids, ka es palaidu vējā iespēju kļūt par olimpisko čempionu un iegūt vēl kādu zelta medaļu. Skaidrs, ka iespējas vēl būs, bet tieši šī tika izniekota," viņš norādīja Norvēģijas sabiedriskajam medijam NRK. 

Seriāla "Born to Run" sestajā sērijā ir skaidri redzams, ka Ingebrigtsenu nomoka domas par izšķērdēto iespēju aizstāvēt olimpiskā čempiona titulu 1500 metru distancē. 

"Kā elites klases sportists un skrējējs es noteikti esmu savas dzīves vergs. Burbulis ir tik liels un čaula tik spēcīga, ka ir grūti no tās izkļūt," viņš teica seriālā un norāda, ka kļūt par labāko ir ļoti grūti visādā ziņā. Un nav vienkārši tikt galā ar lielo uzmanību. 

24 gadus vecais Ingebrigtsens ir viens no Norvēģijas populārākajiem vieglatlētiem.

Tomēr Ingebrigtsens Parīzes olimpiskajās spēlēs bez medaļas nepalika. Četras dienas pēc 1500 m fināla risinājās 5000 m fināls, kurā viņš palika nepārspēts. Turklāt norvēģis kļuva par trešo sportistu, kam izdevies izcīnīt zeltu 1500 un 5000 metru distancē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu