Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas futbolisti Rīgā spēkosies ar UEFA Nāciju līgas grupas līdervienību

Latvijas futbola izlase ceturtdien Rīgā stadionā "Skonto" aizvadīs UEFA Nāciju līgas spēli pret Ziemeļmaķedoniju, kas patlaban ir apakšgrupas līdervienība. Mačam varēs sekot līdzi TVNET teksta tiešraidē. Spēles sākums paredzēts plkst. 19.00.

UEFA Nāciju līgas C līgas ceturtajā grupā pēc divām spēlēm Ziemeļmakedonija ir līdere ar četriem punktiem, tālāk seko Armēnija un Latvija (katrai trīs punkti), bet ceturtajā pozīcijā ar vienu punktu ierindojas Fēru salas.

Ziemeļmaķedonija septembrī viesos spēlēja neizšķirti 1:1 pret Fēru salām, bet pēc tam savā laukumā ar 2:0 pārspēja Armēniju.

Latvijas izlasei nākamā spēle paredzēta 13. oktobrī plkst. 21.45 viesos pret Fēru salām.

Pirmo reizi uz Latvijas nacionālo valstsvienību izsaukts 20 gadus vecais uzbrucējs Dario Šits, kuram ir spēkā līgums ar Itālijas A sērijas klubu "Parma" līdz 2025./26. gada sezonas beigām.

Šits šosezon ir izīrēts Nīderlandes pēc spēka otrās līgas komandai "Helmond", kuras sastāvā astoņos mačos viņš guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli. Komanda pēc deviņām spēļu kārtām ieņem augsto otro vietu.

Uz izlasi izsaukts arī pieredzes bagātais aizsargs 32 gadus vecais Vitālijs Jagodinskis, kurš šosezon spēlē Jurģa Kalna trenētajā Kambodžas klubā "Visakha FC".

Jagodinskis septiņos mačos izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, bet "Visakha FC" ar 15 punktiem ieņem otro vietu Kambodžas premjerlīgas kopvērtējumā.

Latvijas izlasē Jagodinskis valstsvienībā atgriezies pēc pusgada pārtraukuma.

Itālijas trenera Paolo Nikolato vadībā Latvijas izlase līdz šim aizvadījusi sešas spēles. Pavasarī pārbaudes spēlēs bija neizšķirts 1:1 pret Kipru un Lihtenšteinu.

Vasaras sākumā Baltijas kausā Latvijas izlase Nikolato vadībā ar 0:2 zaudēja Lietuvai un ar 1:0 pārspēja Fēru salas.

Savukārt septembrī Latvijas izlase UEFA Nāciju līgā ar 1:4 zaudēja Armēnijai un ar 1:0 pārspēja Fēru salas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu