Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Treniņos sit līdz asinīm – Jasikēvičs dikti slavē Žagaru, izskan salīdzinājumi ar Valteru un Stoktonu

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars Foto: www.fenerbahce.org

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars izpelnījies lielas uzslavas no Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" galvenā trenera Lietuvas speciālista Šarūna Jasikēviča.

Jau vēstīts, ka Žagars ceturtdien 14 minūtēs guva 11 punktus ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot "Fenerbahce" komandai Stambulas klubu derbijā uzveikt Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvēto "Anadolu Efes".

Žagars pirms nedēļas savā Eirolīgas debijas mačā guva trīs punktus, taču piezīmju nastas dēļ laukumā pavadīja vien trīs minūtes. Savukārt spilgta izdevās debija Turcijas čempionātā, Latvijas basketbolistam gūstot 19 punktus.

Preses konferencē pēc "Fenerbahce" uzvaras pār "Anadolu Efes" tika uzdots jautājums: vai Žagars būs Eiropas basketbola Džons Stoktons? Jasikēvičs atbildēja ar humoru. "Tu to saki tāpēc, ka viņš ir īss un baltādains?"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) deviņdesmito gadu zvaigzne ir viens no visu laiku izcilākajiem saspēles vadītājiem. Stoktons spēlēja "Sapņu komandā" jeb ASV izlasē, kas triumfēja 1992. gada Barselonas olimpiskajās spēlēs.

"Artūrs cenšas sevi pierādīt. Jums vajadzētu redzēt, kā viņu katru dienu treniņos sit. Vienu dienu viņš aiziet ar asiņainu degunu. Citu dienu viņš aiziet ar asiņojošu lūpu," sacīja "Fenerbahce" galvenais treneris.

Jasikēvičam šķitis, ka pēc iepriekšējās Eirolīgas spēles, kurā "Fenerbahce" viesos uzveica Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos", latviešu basketbolistam nāksies doties uz slimnīcu. "Visi viņu sita, taču viņš par sevi pastāv."

24 gadus vecā Žagara talants spilgti izpaudās pērn Pasaules kausā, kur Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu. Pēc šī turnīra "Fenerbahce" ar saspēles vadītāju parakstīja trīs gadu līgumu.

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars Foto: www.fenerbahce.org

Jasikēvičs atzīmēja, ka Žagaram ir jāsaglabā laba veselība, jo iepriekš karjerā viņam attīstību traucējušas daudzās traumas. "Viņš ir ļoti talantīgs. Viņš ir fantastisks basketbolists."

"Viņš bija faktors šīsdienas uzvarai pret vienu no Eiropas labākajām komandām. Ir svarīgi, lai viņš būtu vesels. Mēs būsim pacietīgi darbā ar viņu," izteicās Lietuvas basketbola treneris.

"Pirms viņš sasniedz Stoktona līmeni, vispirms cerēsim, ka viņš būs kā Valters, ja viņu atceraties," piebilda Jasikēvičs.

PSRS izlases sastāvā Valdis Valters kļuva par divkārtēju Eiropas (1981. un 1985. gadā) čempionu, kā arī triumfēja 1982. gada pasaules čempionātā. 

1981. gadā Valteru atzina par Eiropas čempionāta MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

2017. gadā Valteru uzņēma Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

Stoktons ir NBA rekordists rezultatīvajās piespēlēs (15 806) un pārtvertajās bumbās (3265).

Žagars pērn laboja Pasaules kausa rekordu, izpildot 17 rezultatīvas piespēles uzvarā pār Lietuvu cīņā par piekto vietu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu