Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas U-19 izlases futbolisti izcīna uzvaru un saglabā izredzes iekļūt elites kārtā

Latvijas U-19 izlases futbolisti
Latvijas U-19 izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase otrdien Luksemburgā svinēja uzvaru 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas pirmās kārtas pēdējā spēlē.

Latvija 13.grupas spēlē ar 2:0 (1:0) pārspēja Slovākijas vienaudžus.

37.minūtē Latviju ar precīzu sitienu vadībā izvirzīja Markuss Strods - 1:0.

50.minūtē pēc Aleksandra Molotkova pārkāpuma pret Samuelu Dikošu tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu uz Latvijas vārtsarga Kristera Gabriela Bites sargātajiem vārtiem, taču bumbu vārtos Dikošam raidīt neizdevās.

Otrajā puslaikā slovāki veica piecas spēlētāju maiņas, taču 90.minūtē 2:0 panāca Latvija, vārtus pēc Roberta Boča izpildītā stūra sitiena gūstot aizsargam Valteram Puram.

Otrā grupas spēlē otrdien Luksemburga spēlēja 1:1 (1:1) ar Ziemeļmaķedoniju un ieņēma otro vietu grupā.

Grupā ar sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Slovākija, kas vietu divu labāko komandu vidū bija nodrošinājusi jau pēc divām kārtām. Pa četriem punktiem izcīnīja Latvija un Luksemburga, taču savstarpējā spēlē uzvaru bija izcīnījusi Luksemburga. Pēdējā vietā ar diviem punktiem finišēja Ziemeļmaķedonija, bet Latvija saglabā cerības kvalificēties elites kārtai kā labākā trešo vietu ieņēmusī komanda.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijas izlase cīnījās 1:1 ar Ziemeļmaķedoniju, bet Luksemburga ar 1:2 zaudēja Slovākijai. Otrās kārtas cīņās Slovākija ar 3:0 pieveica Ziemeļmaķedoniju, bet Latvija ar 2:3 zaudēja vienaudžiem no Luksemburgas.

Elites kārtai kvalificējas grupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no 13 grupu trešo vietu ieguvējām. Elites kārtu pārvarēs tikai septiņas grupu uzvarētājas, nākamā gada jūnijā finālturnīrā pievienojoties mājiniecei Rumānijai.

Elites kārtu Latvijas U-19 izlase ir sasniegusi divos kvalifikācijas ciklos pēc kārtas. No pēdējā turnīra, kas notika šīgada martā, šajā izlases sasaukumā ir seši spēlētāji.

Jūnijā šī vecuma Latvijas izlase Kauņā kļuva par Baltijas kausa uzvarētāju, bet septembrī pārbaudes spēlē Vācijā cīnījās 2:2 ar Kosovu.

Galvenajam trenerim Viktoram Dobrecovam izlasē palīdz treneri Antons Jemeļins un Dmitrijs Bogdanovs, vārtsargu treneris Viktors Spole un fiziskās sagatavotības treneris Kristaps Petrutis.

Latvijas U-19 izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Kristers Gabriels Bite (Salaspils "Super Nova"), Henrijs Auseklis ("Cagliari", Itālija);

aizsargi - Aleksandrs Molotkovs ("Daugavpils"), Markuss Strods (Dublinas "Bohemians", Īrija), Lenards Bērziņš ("Metta"), Valters Purs ("Jelgava"), Andrejs Poļuhovičs, Tomašs Mickēvičs (abi - "Riga");

pussargi - Ņikita Barkovskis ("Daugavpils"), Valters Liepājnieks ("Ventspils"), Krišjānis Rupeiks ("Grobiņa"/LFS), Marats Gaļajevs ("Watford", Anglija), Markuss Ivulāns, Rūdolfs Kļavinskis (abi - "Metta"), Dannī Braians Ambato Aņisjko ("Nottingham Forest", Anglija), Viktors Oghenetega Ohvovoriole (Dublinas "Bohemians", Īrija), Roberts Bočs ("Pisa", Itālija);

uzbrucēji - Roberts Kukulis (Milānas "Inter", Itālija), Daniels Radzenieks (Žitomiras "Polissya", Ukraina), Kristiāns Mežsargs ("Frosinone", Itālija).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu