Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas U-21 izlases futbolisti EČ kvalifikāciju noslēdz ar uzvaru

Latvijas U-21 izlases futbolisti
Latvijas U-21 izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien Sanmarīno svinēja pārliecinošu uzvaru 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē.

Latvija pieveica Sanmarīno ar 3:0 (2:0).

26.minūtē Latvijas izlase rezultātu atklāja pēc Kristapa Grabovska stūra sitiena no labās puses izpildes, no vārtsarga laukuma kreisā stūra bumbu ar galvu vārtu labajā stūrī raidot Oskaram Vientiesam - 1:0 Latvijas labā.

39.minūtē pēc vēl vienas rezultatīvas Grabovska piespēles no soda laukuma labās puses bumbu gandrīz no tās pašas vietas, no kuras pirmajā vārtu guvumā, bumbu ar galvu vārtos raidīja Roberts Meļķis - 2:0.

52.minūtē Meļķis guva savus otros vārtus spēlē. Mājinieku vārtsargs Fabio Barasko neveiksmīgi apstrādāja bumbu, to mājinieku soda laukumā viņam atņemot Meļķim un raidot vārtos - 3:0.

Citās otrdienas spēlēs Norvēģija mājās ar 5:1 (2:0) sagrāva Turciju un Itālija savā laukumā spēlēja 1:1 (1:0) ar Īriju.

A grupā desmit kārtās 22 punktus sakrāja Itālija, 19 punktus - Norvēģija un Īrija, otro vietu ieņemot norvēģiem, taču nekvalificējoties finālturnīram. 13 punktus izcīnīja Turcija, 11 punktus - Latvija, bet Sanmarīno pie punktiem netika.

Pirmajā riņķī Latvijas izlase ar 2:0 uzvarēja Sanmarīno, spēlēja 0:0 ar Itāliju, ar 0:7 atzina Norvēģijas pārākumu, ar 1:2 piekāpās Īrijai, bet ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Turciju. Otrajā riņķī ar 0:2 tika zaudēts Itālijai un ar 0:1 - Norvēģijai, ar Īriju tika spēlēts 2:2, bet ar 0:3 tika zaudēts Turcijai.

Sanmarīno futbolisti pēc zaudējuma Latvijai ar 0:7 piedzīvoja sagrāvi cīņā ar Norvēģiju, ar 0:3 zaudēja Īrijai, ar 0:5 - Turcijai un ar 0:7 - Itālijai. Otrajā spēļu aplī Sanmarīno ar 0:7 zaudēja Īrijai, ar 0:4 - Norvēģijai, ar 0:7 - Itālijai un ar 1:6 - Turcijai.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas sacentīsies "play-off" kārtā.

Jūnijā Latvijas U-21 izlase Igaunijā kļuva par Baltijas kausa ieguvēju, nosargājot 2022.gadā izcīnīto kausu.

Aleksandram Basovam izlasē palīdz treneri Aleksandrs Jeļisejevs un Sergejs Golubevs vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins un treneris-analītiķis Vladimirs Serbins.

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases kandidāti:

vārtsargi - Jānis Beks (RFS), Sergejs Vilkovs ("Tukums 2000"/"Telms"), Klāvs Bethers ("Catania", Itālija);

aizsargi - Aleksejs Kudeļkins, Gļebs Mihaļcovs (abi - "Daugavpils"), Dāvids Družiņins ("Grobiņa"/LFS), Ralfs Maslovs ("Jelgava"), Jegors Novikovs, Oskars Vientiess (abi - "Metta"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/Telms"), Alans Kangars ("Liepāja");

pussargi - Dāvis Mārcis Valmiers ("Jelgava"), Oļģerds Raščevskis ("Daugavpils"), Roberts Meļķis, Danila Patijčuks (abi - "Liepāja"), Kristers Penkevics ("Valmiera"), Kaspars Anmanis ("Tukums 2000"/"Telms"), Jevgenijs Miņins (RFS), Ivans Patrikejevs (Nemmes "Kalju", Igaunija), Kristofers Rēķis, Kristaps Grabovskis (abi - "Metta");

uzbrucēji - Bruno Melnis ("Metta"), Gļebs Patika ("Pafos", Kipra), Artjoms Puzirevskis ("Metta").

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu