Iesvīduši vīri kailiem torsiem, štrumbantēs, skaidām lecot, gāž zemē simtgadīgas egles un pēc tam noslauka sviedrus no pieres, ne mirkli nezaudējot perfekto matu sasuku. Tāda ir mana vizualizācija, izdzirdot vārdu savienojumu Pasaules kokgāzēju čempionāts. Jā, dzīvoju stereotipos un daudz esmu skatījusies romantiskās filmas. Realitāte ir krietni citādāka.

No reģionālām sacīkstēm līdz pasaules čempionātam

Kungi un dāmas ar specializēto apģērbu, ķiverēm, zābakiem, savas valsts vārdu uz krekliem, septembra vidū bija sabraukuši Austrijas galvaspilsētā Vīnē, lai piedalītos 35. Pasaules kokgāzēju čempionātā. Viņi sacentās piecās disciplīnās – koka gāšanā, ķēdes maiņā, kombinētajā sagarumošanā, precīzajā sagarumošanā un atzarošanā.

Video: Latvijas komanda rāda prasmes stafetē, kur ietverti dažādi elementi

Šogad čempionātā piedalījās 105 dalībnieki no 25 pasaules valstīm, starp viņiem arī Latvijas komanda septiņu cilvēku sastāvā. Uz Donavas salu, kur notika čempionāts, bruņojušies ar motorzāģiem, devās Ogres tehnikuma absolventi, kuri tagad studē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU), – Rūdolfs Mahts U24 klasē, Pēteris Radziņš profesionāļu klasē un Rēzija Bankaus dāmu klasē. Ar Latvijas karogu startēja arī ilggadēji profesionāļi Gatis Brencis un Anatolijs Seļivanovs. Komandas treneris – Armands Lapiņš, un tehnisko vadību nodrošināja Gvido Ķepītis.