Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Veckaktiņš gūst divus vārtus Šveices hokeja līgas mačā

Emīls Veckaktiņš (no labās)
Emīls Veckaktiņš (no labās) Foto: AP/Scanpix

Ar diviem gūtiem vārtiem Šveices hokeja līgas (NL) čempionātā piektdien izcēlās Latvijas uzbrucējs Emīls Veckaktiņš, tomēr tas nepalīdzēja viņa pārstāvētā "Ajoie" vienībai tikt pie otrās uzvaras sezonā.

Veckaktiņš guva savas vienības otros un trešos vārtus, taču "Ajoie" viesos ar 3:4 (1:2, 2:0, 0:2) atzina "Lugano" pārākumu.

Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 14 minūtes un 23 sekundes, izpildīja četrus metienus pa vārtiem un maču noslēdza ar komandā dalītu labāko lietderības koeficientu +2.

20 gadus vecajam Veckaktiņam šie bija pirmie rezultativitātes punkti un pirmie vārti NL kopumā. Pirms šīs sezonas jaunais uzbrucējs pārstāvēja "Lugano" jauniešu komandas.

Citā NL mačā piektdien uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētā "Kloten" savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Cīrihes "Lions", kam savainojuma dēļ nevar palīdzēt Rūdolfs Balcers.

Smirnovs spēlēja demit minūtēs un 42 sekundes, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja trīs viesu raidījumus un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vēl vienā mačā zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Jonas-Rapersvillas "Lakers", kas viesos nenoturēja divu vārtu pārsvaru un ar 3:5 (3:1, 0:0, 0:4) piekāpās Ženēvas "Servette" hokejistiem.

Punnenovs atvairīja 30 no 34 metieniem.

Zaudējumus piektdien piedzīvoja arī uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers", kas izbraukumā ar 3:4 (2:0, 1:1, 1:2) atzina "Ambri-Piotta" pārākumu, un bez Ronalda Ķēniņa spēlējošā "Lausanne", kas viesos ar 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) piekāpās "Davos" vienībai.

Lapinskis spēlēja 11 minūtes un 31 sekundi, atzīmējās ar vienu uzvarētu iemetienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Čempionāta līderi ar 23 punktiem 11spēlēs ir Balcera pārstāvētā "Lions". Otrajā pozīcijā ar 21 punktu 12 mačos ir "Lausanne", bet sestā ar 19 punktiem 12 mačos ir "Lakers". Tikmēr "Kloten" ar 19 punktiem 13 spēlēs ir astotie, "Tigers" ar 17 punktiem 11 cīņās atrodas 11.vietā, bet "Ajoie" ar četriem punktiem 12 spēlēs ieņem pēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu