Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "Metta" un "Liepāja" svin uzvaras Latvijas futbola virslīgas spēlēs

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Metta" un "Liepāja" komandas svētdien svinēja uzvaras "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 33.kārtas spēlēs un vēl vairāk attālinājās no pārspēļu zonas.

"Metta" mājās ar 2:1 (0:1) pārspēja vienu no savām tiešajām konkurentēm "Grobiņa"/LFS komandu.

Cīņas 36.minūtē viesus vadībā izvirzīja Deniss Halata, kurš no soda laukuma robežas izpildīja zemu un precīzu sitienu. 1:1 "Metta" panāca otrā puslaika sestajā minūtē, kad bumbu vārtos ieraidīja Kristofers Rēķis.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, pēc Rendija Šibasa centrējuma no kreisās puses ar galvu bumbu vārtos raidīja Artjoms Puzirevskis - 2:1 rīdzinieku labā. 85.minūtē viesiem bija izcila iespēja izraut neizšķirtu, taču pēc soda sitiena savos vārtos uzdevumu augstumos bija Alvis Sorokins.

Tikmēr "Liepāja" viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) bija pārāka pār "Valmieru".

Pirmā puslaika vidū valmieriešiem bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Žeremī Klementem neizdevās realizēt 11 metru soda sitienu, jo bumbu atvairīja viesu vārtsargs Danijels Petkovičs.

Vienīgie vārti tika gūti 54.minūtē, kad ar nekļūdīgu sitienu no distances izcēlās Marins Laušičs, bumbai ceļā uz mērķi vēl atsitoties pret zemi. Septiņas minūtes vēlāk Maksims Toņiševs no tāluma soda laukumā sita bumbu tīklā, taču iesaistot VAR, tika konstatēts, ka epizodē pārkāpti noteikumi pret vārtsargu.

Pēdējās sekundēs vidzemniekiem bija izdevās izraut neizšķirtu, taču arī šajā mačā meistarīgi nospēlēja uzvarētāju vārtsargs.

Vēl šodien līdere RFS savā laukumā uzņem "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pirmdien 33.kārtas noslēgumā "Auda" savā laukumā uzņems "Jelgavu".

Turnīra tabulā pēc 32 spēlēm RFS kontā ir 81 punkts, "Riga" ir 78 punkti 33 spēlēs, "Valmierai" - 51 punkts 33 mačos, bet "Audai" - 48 punkti. Piektā ar 40 punktiem ir "Daugavpils", "Metta" futbolistiem ir 36 punkti, "Liepājai" - 34 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 32 punkti, "Grobiņa"/LFS vienībai - 29 punkti, bet 21 punktu ir sakrājusi "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu