Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Bļugeram rezultatīva piespēle, Šilovs un Merzļikins uzvarās paliek rezervē (22)

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers
Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien izpildīja rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, savukārt latviešu vārtsargi Artūrs Šilovs un Elvis Merzļikins palika uz rezervistu soliņa.

Bļugera un Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 6:3 (4:2, 0:0, 2:1) uzveica Čikāgas "Blackhawks".

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Bļugers arī izpelnījās divas soda minūtes, uzvarēja 10 no 20 iemetieniem, četras reizes meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latvijas hokejists rezultatīvi piespēlēja Dentonam Hainenam mača pirmo vārtu guvumā spēles 21. sekundē.

30 gadus vecais Bļugers šosezon sešos mačos iekrājis četrus rezultativitātes punktus (2+2) un nopelnījis lietderības koeficientu +2.

Hainens guva divus vārtus, trīs (1+2) rezultativitātes punktus nopelnīja Džonatans Milers, pa diviem punktiem - Konors Gārlends (1+1), Kīfers Šervuds un aizsargs Kvinns Hjūzs, bet vārtus guva arī Broks Bosers un Piuss Zuters.

Mājiniekiem vārtus guva Raiens Donato, Teilors Hols un Tailers Bertuci.

"Canucks" vārtus sargāja soms Kevins Lankinens, kurš atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem (91,2%).

Lankinens izcīnīja trešo uzvaru četros mačos, savukārt Šilova kontā divās spēlēs ir divi zaudējumi.

"Canucks" ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ieņem trešo vietu Klusā okeāna divīzijā un septīto pozīciju kopumā Rietumu konferencē.

Citā mačā Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) pārspēja Toronto "Maple Leafs".

"Blue Jackets" vārtsargs krievs Daniils Tarasovs atvairīja 26 no 28 metieniem (92,9%).

Tarasovs šosezon četros mačos izcīnījis trīs uzvaras, savukārt Merzļikina kontā patlaban ir divi zaudējumi divās spēlēs.

Kolumbusa ar sešiem punktiem sešās spēlēs ieņem piekto vietu Metropolitēna divīzijā un 11. pozīciju Austrumu konferencē.

Tampabejas "Lightning" viesos ar rezultātu 8:5 (1:1, 5:1, 2:3) uzveica Ņūdžersijas "Devils".

Uzvarētāju sastāvā Zemgus Girgensons uz ledus pavadīja 13 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

30 gadus vecais Girgensons šosezon sešos mačos nav izcēlies ar rezultativitātes punktiem, taču iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Lightning" ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ieņem otro pozīciju Atlantijas divīzijā un sesto vietu Austrumu konferencē.

NHL čempione Floridas "Panthers" mājās ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) zaudēja Minesotas "Wild" komandai.

Uvis Jānis Balinskis spēlēja 11 minūtes un 41 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un statistikā atzīmējās ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas aizsargs šosezon astoņos mačos atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli, taču iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

"Panthers" ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem pirmo pozīciju Atlantijas divīzijā un trešo vietu Austrumu konferencē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu