Ilgus gadus Latvijas boksā flagmanis bija Mairis Briedis, kurš sasniedza šī sporta veida virsotni – kļuva par pasaules čempionu, taču nu viņš karjeru ir noslēdzis. Tomēr profesionālais bokss Latvijā tāpēc nav beidzies – mums ir sportisti, kuri cenšas sevi pierādīt starptautiskā arēnā. Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks, kurš savulaik izcīnīja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Eiropas čempiona titulu, sarunā ar TVNET+ norādīja, ka viņš vēlas aizvadīt cīņu pret Ralfu Vilcānu. "Viņš ir pirmais numurs, es – otrais. Tā būtu bomba!" Bolotņiks arī atklāja, ka viņš atteicies no cīņas pret pasaules ranga Top 10 bokseri britu Entoniju Jardu, kura izaicinājumam pagājušajā nedēļā piekrita Vilcāns.

30 gadus vecais Vilcāns pagājušās nedēļas nogalē Londonā aizvadīja cīņu pussmagā svara kategorijā ("Light Heavy" jeb līdz 79,4 kilogramiem) pret Lielbritānijas pārstāvi Entoniju Jardu, kurš šajā divīzijā pasaules rangā atrodas labāko desmitniekā.

Vilcānam šis ir otrais zaudējums karjerā, kurā Latvijas bokseris aizvadījis 19 cīņas (17 uzvaras, septiņas ar nokrautu). Savukārt viņa pretinieks, 33 gadus vecais brits, izcīnīja 26. uzvaru 29 cīņās. Jards iepriekš ir cīnījies par pasaules čempiona jostām, taču cietis zaudējumus.