Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Eintracht" galvenais treneris: Spēlei pret RFS gatavojamies ar pilnu atdevi

Dino Topmellers
Dino Topmellers Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas futbola bundeslīgas klubs Frankfurtes "Eintracht" ceturtdien gaidāmajā mačā ar RFS plāno laukumā sūtīt maksimāli labāko sastāvu, trešdien preses konferencē paziņoja vienības galvenais treneris Dino Topmellers.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīra mačā ceturtdien "Eintracht" mājās uzņems Latvijas čempioni RFS. "Spēlei gatavojamies ar pilnu atdevi un vēlmi uzvarēt. Pret RFS sūtīsim laukumā labākos futbolistus, tāpat kā tas bija iepriekšējās spēlēs un būs nākamajos mačos. Mums ir laba komanda un katrs spēlētājs ir nopelnījis vietu starta vienpadsmitniekā," stāstīja Topmellers.

"Eintracht" stūrmanis atklāja, ka sākumsastāvā būs 18 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Džans Uzuns. "Pēdējās reizes iesaistoties nākot uz maiņu, viņš apliecinājis, ka var dot savu artavu. Man patīk viņa aktivitāte un agresīvā spēle uz bumbu - kā viņš seko pretiniekam un izdara spiedienu," atklāja Topmellers.

 

Raksturojot RFS, Topmellers atzina, ka tā ir komanda, kas vietējā čempionātā spēlē pēc shēmas "4-4-2", bet starptautiskos turnīros aizsardzības līniju veido pieci futbolisti. "Viņiem ir atlētiski un gari aizsargi, vidēji 1,95 metri gari. Abi uzbrucēji ir ļoti bīstami, tāpēc vajadzēs būt uzmanīgiem aizsardzībā. Mums vajag ierobežot pretinieku un izdarīt spiedienu, lai viņi neveidotu bīstamus momentus. Jāspēlē cieši jau no paša sākuma," stāstīja Topmellers.

"Mēs novērtējam visus pretiniekus un pret šo maču attieksimies tā, kā pret citiem. Iziesim laukumā, lai uzvarētu," piebilda Uzuns.

Topmellers novērtēja arī Jāņa Ikaunieka un Sedrika Kuadio kvalitātes. "Ikaunieks ir klasiskais devītais numurs. Viņš ir gudrs futbolists ar vārtu garšu, zina, kurā vietā un kad atrasties. Tāpat viņš vienmēr ir gatavs pielabot sitienus," par Ikaunieku teica Topmellers.

RFS Eiropas līgas debijā ar 1:4 zaudēja Bukarestes FCSB, bet nākamajā mačā atņēma punktus vienai no favorītēm Stambulas "Galatasaray", cīnoties neizšķirti 2:2. "Eintracht" vispirms spēlēja neizšķirti 3:3 ar Plzeņas "Viktoria" un pēc tam ar 3:1 pārspēja Stambulas "Bešiktaš".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu