Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "TTT Rīga" basketbolistes tiek pie pirmās uzvaras FIBA Eirokausā

Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" ceturtdien izcīnīja savu pirmo uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa sezonā.

Rīgas klubs pamatturnīra trešajā mačā viesos ar rezultātu 64:63 (14:9, 19:18, 15:27, 16:9) pārspēja Mehelenas "Kangoeroes".

Viešņas bija vadībā visu pirmo puslaiku, bet spēles otrajā daļā pretinieces pārņēma vadību un vienubrīd iekrāja astoņu punktu pārsvaru. "TTT Rīga" atspēlējās un uzvaras grozu minūti pirms pamatlaika beigām guva Ilze Jākobsone, kura realizēja tālmetienu, panākdama 64:63.

"TTT Rīga" komandā Mia Loida guva 16 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, 16 punkti un piecas bumbas zem groziem bija Ketijai Vihmanei, 12+5 iekrāja Jākobsone. Tāpat kā Loidai, arī Annai Liepiņai bija desmit bumbas zem groziem.

Pretinieces no zaudējuma neglāba Katerīna Rīse, kura guva 25 punktus un izcīnīja 21 atlēkušo bumbu.

I grupas pirmajā mačā rīdzinieces viesos ar 74:83 piekāpās Sasāri "Dinamo" un pēc tam mājās ar 54:74 zaudēja Sosnovecas "Zaglebie". "Kangoeroes" viesos ar 55:88 atzina "Zaglebie" pārākumu un savā laukumā ar 60:76 piekāpās Sasāri basketbolistēm.

Sosnovecas komanda uzvarējusi visās trīs spēlēs, Sasāri vienība - divos no trīs mačiem, rīdziniecēm ir viens panākums, bet Mehelenas klubs zaudējis visos trīs dueļos.

Rīdzinieces 30.oktobrī savā laukumā tiksies ar "Dinamo", 21.novembrī izbraukumā spēlēs ar Sosnovecas vienību, bet 28.novembrī grupu turnīru noslēgs ar maču mājās pret "Kangoeroes".

Pamatturnīrā sacenšas 48 klubi, kas salozēti 12 grupās pa četrām vienībām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Šīm 28 komandām pievienosies četras vienības, kas būs izkritušas no Eirolīgas.

Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" grupā uzvarēja visās sešās spēlēs, pārvarēja divas "play-off" spēļu turnīra kārtas un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 148:171 zaudēja Venēcijas "Umana Reyer".

Par uzvarētāju kļuva Londonas "Lions", kas divu maču summā ar 149:145 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš".

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu