Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Rīgas zeļļiem" LIBL mačā panākums pār "Ogri"

Foto: Schutterstock.com

"Rīgas zeļļi" sestdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā izcīnīja drošu uzvaru. "Rīgas zeļļi" savā laukumā ar 88:71 (23:23, 24:7, 17:21, 24:20) pārspēja "Ogri".

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Džastins Makojs, Krišs Helmanis guva 14 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet Toms Skuja iekrāja 11 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles.

Starp ogrēniešiem ar 14 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Guntis Sīpoliņš, kamēr 13 punktus pievienoja Kārlis Apsītis.

Jau ziņots, ka "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "Latvijas Universitāte" (LU) viesos zaudēja Igaunijas vienībām. Valmierieši ar 78:83 piekāpās "Parnu Sadam", ventspilnieki ar 87:93 zaudēja Tallinas "TalTech"/"Alexela", bet LU ar 60:79 atzina Raplas "Utilitas" pārākumu, piedzīvojot sesto neveiksmi sešās spēlēs.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar bilanci 5-2 turnīra tabulā atrodas trešajā vietā, "Rīgas zeļļiem" un "Ogrei" ir četras uzvaras septiņās spēlēs, vienībām atrodoties attiecīgi septītajā un astotajā vietā, ventspilniekiem divi panākumi piecos mačos dod desmito pozīciju, bet LU ar sešām neveiksmēm ir 14.vietā 15 komandu konkurencē.

LIBL Latviju pārstāv "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību un šosezon LIBL vairs nespēlē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu