​​Šoruden Latvijas un Baltijas hokeja čempionātā ripa tiek dzenāta jau gandrīz divus mēnešus. Ir lietas, kas redzamas pat pusaklajam, taču ne viss ir tik slikti, lai oficiāli paziņotu, ka šis ir pats vārgākais Latvijas čempionāts pēdējos trīsdesmit gados. No otras puses – dalīt goda rakstus un slavēt klubus/komandas par izcili meistarīgu spēli arī nav diža pamata. Kaut viens vai pat divi klubi pelnījuši uzslavas – valsts un Baltijas čempioni "Mogo/RSU" un Tallinas "Panter".

Taču acīmredzami ir vairāki atpakaļslīdējumi, salīdzinot ar pērno sezonu. Virslīgā vairs nav "Kurbada". Mums var patikt šis Anda Pikāna "bērns" vai nepatikt, bet virslīga bez "Kurbada" ir kā sēņu mērce bez sēnēm. Bet Pikāns ceļ otru ledus laukumu Rumbulā, atjauno kādu muižiņu Pierīgā, naudas pusprofesionālai komandai nepietiek.

Lai cik nestabili pērn spēlētu "Kaunas City", arī šīs komandas gals (pagaidu?) ir mīnuss. Trešais mīnuss. Vairākas komandas nav kļuvušas stiprākas, bet tieši otrādi. Man vienmēr simpātiska šķitusi "Prizmas" līdzdalība virslīgā, bet..