Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Ābols gūst vārtus otrajā AHL spēlē pēc kārtas

Latvijas hokeja uzbrucējs Rodrigo Ābols (nr. 18)
Latvijas hokeja uzbrucējs Rodrigo Ābols (nr. 18) Foto: "Lehigh Valley Phantoms"/Flickr

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols sestdien guva vārtus otrajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē pēc kārtas, viņa pārstāvētajai Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" piedzīvojot zaudējumu.

"Lehigh Valley Phantoms" mājās ar 2:5 (0:2, 2:2, 0:1) zaudēja Grandrepidsas "Griffins" vienībai.

Otrā perioda otrajā minūtē Ābols vārtu priekšā ar nūju mainīja ripas lidojuma virzienu un tobrīd panāca 1:2. Šajā spēlē viņš vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Ābolam piecās spēlēs ir divi gūti vārti, divas rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -2.

Tikmēr Sandis Vilmanis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli mačā, kurā Šarlotas "Checkers" mājās 5:2 (1:1, 3:0, 1:1) uzveica Bridžportas "Islanders".

Piektdien spēlējot pret šo pašu komandu un uzvarot ar 8:2, Vilmanis izcēlās ar gūtiem vārtiem un vienu piespēli. Sestdienas mačā Vilmanis otrā perioda vidū palīdzēja komandas biedram panākt 4:2.

Latvietis šajā cīņā vienreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Sezonas griezumā AHL debitantam sešās spēlēs ir divi gūti vārti, divas rezultatīvas piespēles un pozitīva lietderība +3.

Uzvaru sestdien svinēja uzbrucēja Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", kas savā laukumā ar 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) guva virsroku pār Sirakjūsas "Crunch".

Ansons statistikas ailēs neatzīmējās un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet sezonā kopumā viņš trīs spēlēs palicis bez punktiem un ticis pie pozitīvas lietderības +2.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē, kur "Checkers" ar desmit punktiem sešās spēlēs ir trešā, "Penguins" ar astoņiem punktiem sešos dueļos - piektā, bet "Lehigh Valley Phantoms" ar trīs punktiem piecos mačos priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

Aizvadītajā sezonā par AHL čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva kļuva Heršijas "Bears", kas finālsērijā ar 4-2 apspēlēja Riversaidas "Coachella Valley Firebirds".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu