Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video "Riga FC" atspēlējas no 0:1 un gūst 10 vārtus virslīgas mačā

"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" komanda svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 34.kārtas spēlē savā laukumā ar 10:1 (4:1) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību, kas otro puslaiku aizvadīja ar deviņiem spēlētājiem.

"Riga" vienības lielākajā uzvarā virslīgā ar "hat-trick" izcēlās Režinaldu Ramiriss, kurš ar 23 gūtiem vārtiem ir šīs sezonas labākais vārtu guvējs.

Divus vārtus guva Brians Orosko, vienus pievienoja Antoni Kontrerass, Brians Penja, Milošs Jojičs un Marko Regža, kā arī bumbu savos vārtos ieraidīja Deņiss Rogovs. Tukumniekiem izcēlās Valerijs Lizunovs.

Spēles pirmajās desmit minūtēs komandas guva trīs vārtus, rīdziniekiem iegūstot vadību ar 2:1. Vispirms pēc Kenroja Kempbela piespēles bumba nonāca pie Lizunova, kurš ar galvu raidīja bumbu tīklā - sestajā minūtē 1:0 "Tukums 2000"/"Telms" labā. Nākamajā minūtē pie soda laukuma robežas Orosko nolika bumbu pa sitienam un trieca to vārtos - 1:1. Desmitajā minūtē pēc piespēles gar vārtiem ar galvu nekļūdīgs bija Kontrerass.

Puslaika otrajā pusē Kempbels pēc rupja izklupiena saņēma sarkano kartīti un atstāja viesus desmit vīru sastāvā. Kompensācijas laikā laukums bija jāpamet Rūdolfam Reingolcam, kurš ar galvu iesita pa krūtīm Antonijam Černomordijam.

Pārtraukumā komandas devās, rezultāta tablo vēstot 4:1 "Riga" labā, jo 41.minūtē pēc Eduarda Dašķeviča acīgas piespēles precīzi sita Orosko, bet kompensācijas laikā bumbu savos vārtos ieraidīja Rogovs.

Otrā puslaika sākumā Rogovs soda laukumā nogāza Dašķeviču, tukumniekam kritienā savainojot potīti. Uz viesu vārtiem nozīmēto 11 metru soda sitienu 49.minūtē realizēja Ramiriss, kurš vēlāk, 55.minūtē, bija pirmais pie bumbas, kad tā atlēca no pārliktņa, un panāca 6:1. 63.minūtē pēc Jojiča piespēles bumbu tīklā sita Penja.

Cīņas 74.minūtē pēc Kirila Iļjina centrējuma Jojičs ar krūtīm ievirzīja bumbu vārtos - 8:1. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām devītos vārtus Rīgas klubam guva Ramiriss, bet punktu spēlei ar saviem 18.vārtiem sezonā pielika Regža pēc Raivja Andra Jurkovska centrējuma.

Jau ziņots, ka sestdien 34.kārtas pirmajos mačos "Valmiera" mājās ar 3:2 pārspēja "Jelgavu", jelgavniekiem zaudējot vietu virslīgā, bet "Liepāja" izbraukumā ar 3:1 guva panākumu pār "Grobiņa"/LFS, kas liepājniekiem ļāva nodrošināt vietu nākamajā sezonā virslīgā bez pārspēlēm. Pie panākuma tika arī "Auda", kas ar 3:1 apspēlēja "Daugavpili".

Pirmdien 34.kārtas noslēgumā "Metta" uzņems RFS.

Turnīra tabulā pēc 33 kārtām RFS kontā ir 84 punkti, "Riga" ir 81 punktus 34 cīņās, "Valmierai" un "Audai" ir 54 punkti 34 mačos, bet "Audai". Piektā ar 40 punktiem ir "Daugavpils", "Liepājai" ir 37 punkti 34 mačos, "Metta" futbolisti 33 spēlēs tikuši pie 36 punktiem, "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 32 punkti, "Grobiņa"/LFS vienībai - 29 punkti, bet 21 punktu ir sakrājusi "Jelgava", kura noslēdzošajās divās kārtās vairs nevar nosargāt vietu virslīgā.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu