NBA brīvo aģentu tirgū iezīmējas potenciālie darījumi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lielākajām zvaigznēm Pols Džordžs grasās palikt Oklahomasitijas «Thunder» vienībā. Brīvo aģentu tirgus atvērās 1. jūlijā.

Piecreiz NBA Visu zvaigžņu spēlē iebalsotais Džordžs par nodomu palikt «Thunder» vienībā paziņoja sestdien sava komandas biedra Rasela Vestbruka rīkotajā mājas ballītē.

«Es esmu šeit, lai paliktu. Ticu, ka varam iegūt NBA čempiontitulu,» ESPN citē Džordža teikto.

Pašlaik 28 gadus vecais Džordžs tika saistīts ar pāreju uz Losandželosas «Lakers», kuras rindām šajā vasarā varētu pievienoties arī NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss.

Džordžs šajā vasarā pirmo reizi karjerā kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu. «Thunder» komandai viņš pievienojās pirms aizvadītās sezonas, tiekot iemainīts no Indiānas «Pacers».

Ar Džordžu, Vestbruku un Karmelo Entoniju sastāvā «Thunder» neaizvadīja to vieglāko sezonu, tomēr 82 spēlēs tika pie 48 uzvarām un iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur gan jau pirmajā kārtā piekāpās Jūtas «Jazz» basketbolistiem.

Regulārajā čempionātā Džordžs 79 spēlēs vidēji izcēlās ar 21,9 punktiem, kamēr izslēgšanas turnīrā sešos mačos atzīmējās ar 24,7 punktiem.

Tāpat jaunu līgumu ar NBA čempioni Goldensteitas «Warriors» grasās noslēgt Kevins Durants - ESPN vēsta, ka abas puses varētu vienoties par divu gadu sadarbību, katrā no tiem spēlētājam saņemot ap 30 miljoniem dolāru (25,6 miljoniem eiro).

Durantam šī bija otrā sezona «Warriors» sastāvā, abās kļūstot par NBA čempionu.

Iepriekšējās sezonas regulārajā čempionātā Durants vidēji iemeta 26,4 punktus, kā arī izcēlās ar 6,8 atlēkušajām bumbām un 5,4 rezultatīvām piespēlēm, kamēr 21 «play-off» mačā viņa kontā caurmērā 29,0 punkti, 7,8 atlēkušās bumbas un 4,7 rezultatīvas piespēles.

Par jaunu līgumu ar Hjūstonas «Rockets» esot vienojies saspēles vadītājs Kriss Pols - ar basketbolistu tiks parakstīta maksimāli dāsnākā vienošanās, kas paredz 160 miljonu dolāru (137 miljonu eiro) saņemšanu četros gados.

Pašlaik 33 gadus vecajam saspēles vadītājam iepriekšējā sezona bija pirmā «Rockets» rindās, komandai izslēgšanas turnīra Rietumu konferences finālā vien septiņu spēļu sērijā piekāpjoties nākamajai čempionei «Warriors».

Pirms tam Pols sešas sezonas pavadīja Losandželosas «Clippers» sastāvā, bet pirmajā sezonā ar «Rockets» viņš regulārajā čempionātā 58 spēlēs vidēji iemeta 16,8 punktus un veica 7,9 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā Pols 15 cīņās caurmērā atzīmējās ar 21,1 punktu un 5,9 atlēkušajām bumbām un 5,8 rezultatīvām piespēlēm, regulāri uzņemoties «Rockets» līdera lomu, kad spēle nevedās komandas lielākajai zvaigznei Džeimsam Hārdenam.

Savukārt uz Dalasas «Mavericks» grasās pārcelties «Clippers» centrs Deandrē Džordans. Sagaidāms, ka viņš parakstīs viena gada līgumu par 24 miljonus dolāru (20,5 miljonu eiro) lielu algu.

Abas puses jau bija teju vienojušās par sadarbību 2015.gadā, tomēr toreiz «Clippers» zvaigznes Kriss Pols un Bleiks Grifins, kuri šajā vienībā vairs nespēlēt, pēdējā brīdī pierunāja Džordanu palikt Losandželosā.

Iepriekšējā sezonā Džordans 77 spēlēs vidēji izcēlās ar 12,0 punktiem un 15,7 atlēkušajām bumbām.

Tāpat tiek ziņots, ka Sanantonio «Spurs» komandā, kur iepriekšējās divas sezonas spēlēja latvietis Dāvis Bertāns, grasās atgriezties itālis Marko Belinelli, noslēdzot vienošanos uz diviem gadiem par kopējo summu 12 miljoni dolāru (desmit miljoni eiro).

Pašlaik 32 gadus vecais Belinelli 2014.gadā «Spurs» rindās līdz šim vienīgo reizi karjerā kļuva par NBA čempionu, komandā spēlējot no 2013. līdz 2015. gadam.

Jaunu līgumu ar «Spurs» gatavojas noslēgt Rūdijs Gejs, kurš iepriekšējā sezonā šīs vienības rindās vidēji iemeta 11,5 punktus. Sagaidāms, ka jaunā vienošanās būs uz vienu gadu par 10 miljonu dolāru (8,5 miljonus eiro) lielu algu.
    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu