Neskatoties uz fiasko, Lēvs paliks Vācijas izlases galvenā trenera amatā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

2014. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīra uzvarētāja Vācijas izlase paziņojusi, ka tās treneris Joahims Lēvs paliks galvenā trenera amatā par spīti piedzīvotajam fiasko PK izcīņā, ziņo portāls Goal.

Šajā Pasaules kausa izcīņā Vācijas izlase piedzīvoja pamatīgu izgāšanos, neizkļūstot no apakšgrupas un noliekot savas čempionu pilnvaras. Grupā komanda palika pēdējā vietā, izšķirošajā spēlē zaudējot Dienvidkorejai ar 0:2. Pēc piedzīvotā fiasko klīda runas par iespējamo Lēva atkāpšanos no amata, taču Vācijas Futbola asociācija (DFB) paziņojusi par trenera palikšanu amatā.

«Mums bija ļoti atklāta saruna ar Lēvu, kopīgi nolēmām, ka pareizākais lēmums būtu trenera atstāšana amatā. Esam pārliecināti, ka viņš spēs aizvest mūsu komandu atpakaļ virsotnē,» atzinis DFB prezidents Reinhards Grindels.

Pats Lēvs atzinis, ka ir pateicīgs par izrādīto uzticību, kā arī sola pamatīgi strādāt pie tā, lai saprastu, kādēļ Vācijas izlase šogad nespēja rādīt savu ierasto futbolu.

«Pēdējās dienās es pārdomāju daudzas lietas. Pateicos DFB par uzticēšanos man. Runājot par PK, joprojām manī ir liela vilšanās sajūta, taču nedrīkst to ilgi paturēt prātā, jo ir nepieciešams ar svaigu prātu jau pievērsties nākamajiem uzdevumiem,» atzina Lēvs.

Lēvs jau 12 gadus ir Vācijas izlases priekšgalā. Viņa vadībā tā uzvarēja 2014.gada Pasaules kausā Brazīlijā, 2017.gada Konfederāciju kausa izcīņā, kā arī sasniedza vismaz pusfinālu vēl četros lielajos turnīros.

Lēvam ir līgums līdz 2022.gadam. Viņam būs jāatjauno komanda gaidāmajam UEFA Nāciju līgas turnīram, kurā pirmā spēle septembrī būs pret Franciju. Vācija būs viena no 2020.gada Eiropas čempionāta rīkotājām, pirms sāksies kvalifikācijas turnīrs nākamajai Pasaules kausa izcīņai Katarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu