Vai zaudētājs beigās nebūs uzvarētājs?

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojas Pasaules kausa futbolā spēļu noslēdzošais posms. Čempionāts, kas, kopš to 2006. gadā uzņēma Vācija, ir atgriezies Eiropā un līdz šim ir sniedzis aizraujošu spēļu un interesantu momentu pilnu futbolu. Izslēgšanas spēļu daļā lūdzam ar savu viedokli dalīties Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāju, ekspertu Daini Niedru, lai noskaidrotu turpmākos iespējamos iznākumus un spēles, kam vērts sekot līdzi.

Pavisam noteikti iesaku sekot līdzi pēdējās kārtas grupu izspēlēm. It īpaši spēlei, kas norisināsies jau šodien starp Anglijas un Beļģijas izlasēm. Abas komandas šā čempionāta ietvaros ir rādījušas rezultātiem bagātas spēles. Ar Beļģijas 5:2 rezultātu pret Tunisiju šī Beniluksa valsts pat rādījās kā grupas favorīti. Tomēr angļu apdullinošā uzvara pār Panamu ar 6:1 nolika visu pa plauktiņiem un panāca angļu pārsvaru grupā pār Beļģiju, pateicoties pašam nozīmīgākajam faktoram – godīgai spēlei. Un šādu spēles veidu no abām komandām varam sagaidīt arī šajā duelī.

Abas komandas jau ir ieguvušas tiesības cīnīties tālāk par lielo čempionu kausu. G grupas ietvaros ir palikusi tikai vakantā grupas līderu vieta, tāpēc mums ir lielas iespējas redzēt tīru, atklātu, bet visvairāk jau skaistu futbola spēli.

Ar šo visu es teiktu, ka abu komandu izredzes uzvarēt ir līdzvērtīgas, tajā pašā laikā arī ir lielas iespējas sagaidīt neizšķirtu rezultātu. Uzvara šajā spēlē nozīmē smagāku ceļu tālāk, jo šā mača zaudētājam nākamās divas spēles būs relatīvi vieglākas.

Ja iepriekšējās brīvdienās ar Līgo svētku svinēšanu nebija laika pievērsties futbolam, tad šoreiz to noteikti vajadzētu darīt. Sestdien sākas izslēgšanas spēles, kurās noteikti redzēsim aizraujošus un spraigus izlašu cīniņus par vietu turpmākajā kausa izcīņā.

Šo brīvdienu spēļu ietvaros vēlos izcelt divas ļoti interesantas spēles. Pirmā ir starp Francijas un Argentīnas izlasēm.

Francijas izlase izslēgšanas spēlēs ienāk kā C grupas līdere ar 7 no iespējamajiem 9 punktiem, ko droši nopelnīja ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu spēli. Argentīna, no otras puses, visu čempionāta laiku mūs turēja kā uz asmeņiem, jo šai izlasei vēl pēdējā spēlē bija nepieciešama uzvara, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. To Argentīna, protams, izdarīja un ar 2:1 pārspēja Nigērijas izlasi.

Satraukums un neziņa bija milzīgi, līdz tika iesisti Marko Roho uzvaru nesošie vārti spēles 86 minūtē. Lai arī abas komandas iepriekš ir tikušās četras reizes un visas uzvaras tika Argentīnai, pirmoreiz šajā turnīrā Argentīnu nevaru uzskatīt par favorīti. Līdz ar to - Argentīnas iespējas uzvarēt vērtēju ar 30%, bet Francijas iespējas uzvarēt ir aptuveni 40%.

Savukārt svētdien noteikti ir vērts skatīties Krievijas un Spānijas izlašu dueli. Krievijai, kā čempionātu uzņemošajai valstij, ir priekšrocība uz fanu atbalstu gan TV ekrānos, gan stadionu tribīnēs. Nenoliedzami arī Latvijā dzīvo ļoti daudz Krievijas izlases fanu, tomēr iepriekšējās spēles šīs izlases iespējas uzvarēt svētdien rāda kā vājas.

Lai arī Krievija izskatījās labi spēlēs pret Saūda Arābiju un Ēģipti, to varētu norakstīt ne tik uz pašas Krievijas spēles profesionalitāti, kā uz pretinieku meistarību vai tās trūkumu. Vēl jo vairāk – sāpīgs modinātāja zvans bija Krievijas zaudējums pret Urugvaju, kurā Krievija neguva nevienus vārtus. Tad atkal Spānija, kura piedzīvoja nepatīkamus menedžmenta maiņas notikumus tieši pirms čempionāta, līdz šim nav rādījusi labāko, ko spēj futbola laukumā.

Spēles iznākumu es vērtētu par labu Spānijai, taču tas varētu būt tuvs – pat pārāk tuvs, lai Spānija justos komfortabli. Un tomēr 15% es dotu par Krievijas izlases uzvaru, bet 60% par Spānijas.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu