Joprojām daudz neskaidrību par Brieža nākamo cīņu, kas varētu notikt Maskavā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pasaules boksa supersērijas fināla norises laiku un vietu bija plānots paziņot šodien (ceturtdien, 24. maijā), taču tas netika izdarīts, līdz ar to joprojām ir daudz neskaidru jautājumu par Maira Brieža nākamo cīņu.

«Nesaprašanās ar rīkotājiem. Atlikām lēmumu, jo ir pāris domstarpības. Viņiem ir daudz piedāvājumu - Lielbritānija, Latvija, Austrālija, Saūda Arābija, kā arī mēs. Jebkurā gadījumā cīnīsimies, lai duelis notiktu Krievijā,» «RIA Novosti» citē Krievijas Boksa federācijas ģenerālsekretāra Umara Kremļova teikto.

Tikmēr Brieža pārstāvis Raimonds Zeps sarunā ar aģentūru LETA noliedza, ka Latvijas vārds būtu izskanējis boksa supersērijas rīkošanas sakarā.

«Esot komunikācijā ar supersērijas rīkotājiem, līdz šim nevienā brīdī Latvija kā fināla rīkošanas vieta nav izskanējusi pat rezerves plānos. Neredzu, kāpēc lai būtu bijusi, ja Mairis necīnās finālā,» teica Zeps.

Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas finālā jātiekas ukrainim Oleksandram Usikam un krievam Muratam Gasijevam. Pirms šī dueļa paredzēta cīņa arī Briedim, kura pretinieks vēl tiek meklēts.

Usiks guvis elkoņa savainojumu, līdz ar to duelis uz nenoteiktu laiku atcelts. Briedis ir ukraiņa rezervists gadījumā, ja Usiks nevarēs spēkoties finālā.

Sākotnēji fināls bija plānots 11.maijā Saūda Arābijā.

TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka fināls notiks 21. jūlijā Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Briedis pusfinālā piekāpās Usikam, ukrainim tādējādi sasniedzot turnīra finālu un iegūstot arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Finālā Usiks tiksies ar Krievijas bokseri Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

Savukārt supervidējā svarā par trofeju cīnīsies Kelams Smits un Džordžs Grovss, kurš ir WBA un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempions. Šis duelis paredzēts 14.jūlijā Londonā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu