Gincels ar diviem gūtiem vārtiem palīdz «Penguins» uzveikt «Capitals» un izlīdzināt rezultātu sērijā

LETA/AP/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Iepriekšējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempione Pitsburgas «Penguins», kuras rīcībā ir latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, ceturtdien izcīnīja uzvaru Stenlija kausa Austrumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē.

«Penguins» mājās ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) apspēlēja Vašingtonas «Capitals», sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 2-2.

«Penguins» rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Džeiks Gincels, kurš šīs sezonas Stenlija kausā pretinieku vārtsargus pārspējis desmit reizes, kamēr viens precīzs metiens bija Jevgēņijam Malkinam. Gincels ar 21 punktu atrodas izslēgšanas turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā

«Capitals» komandā vienīgos vārtus guva Tīdžejs Ošī.

«Gincels dara lielisku darbu ar un bez ripas. Domāju, ka viņam svarīgākas ir uzvaras, nevis iemestie vārti un veiktās rezultatīvās piespēles. Viņš kaldina mūsu komandas panākumus,» komandas biedru lielīja Sidnijs Krosbijs.

«Penguins» izmantojusi iespēju Ziemeļamerikā paturēt Latvijas izlases uzbrucēju Bļugeru, kuram pagājušajā nedēļā beidzās sezonas Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Sērijas nākamais mačs notiks sestdien Vašingtonā, bet divas dienas vēlāk komandas duelēsies Pitsburgā, līdz ar to Bļugers nebūs pieejams līdz vismaz nākamās nedēļas vidum.

Tikmēr Austrumos iepriekšējās sezonas fināliste Nešvilas «Predators» viesos ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Vinipegas «Jets», sērijā panākot 2-2.

Nešvilas vienībā vārtus guva Raiens Hārtmans un Pernels Karls Subans, bet pretiniekiem izcēlās Patriks Laine.

«Koncentrējāmies uz spēli aizsardzībā. Lielisks komandas darbs, turējāmies visas 60 minūtes un izcīnījām nozīmīgu uzvaru,» atzīmēja «Predators» vārtsargs Peka Rinne, kurš šajā mačā atvairīja 32 pretinieku mestās ripas.

Nākamais mačs notiks sestdien Vinipegā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Nešvilā, lai aizvadītu sērijas ceturto spēli.

Pērn Stenlija kausa finālā «Penguins» ar 4-2 uzvarēja «Predators» komandu, pitsburgiešiem pie kausa tiekot otro gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu