Pasaules kauss: turnīru sāks spēcīgie Francijas un Argentīnas futbolisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā sacensību trešajā dienā tiks aizvadītas četras spēles. Turnīru uzsāks arī divas no galvenajām šī čempionāta favorītēm - Francija un Argentīna.

Plkst. 13.00 pēc Latvijas laika Kazaņā finālturnīru uzsāks Francijas izlase, kura C grupas mačā spēkosies ar Austrāliju. Turpinājumā Maskavā «Spartak» stadionā plkst. 16.00 tiks aizvadīta D grupas spēle, kur savā starpā tiksies Argentīna un Islande.

Savukārt plkst. 19.00 Saranskā spēkosies C grupas komandas Peru un Dānija. Dienas noslēdzošā spēle sāksies plkst. 22.00, kad Kaļiņingradā tiks aizvadītā D grupas spēle, kurā tiksies Horvātijas un Nigērijas futbolisti. Visas četras spēles būs redzamas Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Dienas pirmajā mačā vieni no turnīra favorītiem Francija tiksies ar sīksto Austrālijas izlasi. Francija, kura Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā izcīnīja pirmo vietu grupā, 10 spēlēs uzvarot septiņās un tikai reizi piedzīvojot zaudējumu, uz šo turnīru var likt pamatotas cerības. Pirms diviem gadiem Francijas futbolisti, spēlējot savās mājās, Eiropas čempionātā ieguva otro vietu, finālā piekāpjoties Portugāles izlasei.

Sastāvs ir sapulcināts iespaidīgs. Galvenās komandas zvaigznes ir Antuāns Grīzmans (Madrides «Atletico»), Pols Pogbā (Mančestras «United») un Kilians Mbapē (Parīzes «Saint-Germain»). Pirms četriem gadiem Brazīlijā, Francijas futbolisti izstājās ceturtdaļfinālā, kur piekāpās nākamajiem Pasaules kausa īpašniecei Vācijas izlasei.

Austrālijas izlase Pasaules kausa izcīņai kvalificējās caur izslēgšanas spēlēm. Pateicoties veterāna Tima Keihila lieliskajam sniegumam, komanda spēja iekļūt savā ceturtajā finālturnīrā pēc kārtas. Ja 38 gadus vecais Kehils gūs vismaz vienus vārtus, tad viņš pievienosies tādiem futbolistiem, kā Pele, Miroslavs Kloze, Ūve Zēlers un Krištianu Ronaldu, kuri ir guvuši vārtus četros Pasaules kausa finālturnīros.

Dienas otrajā spēlē turnīru uzsāks 2014. gada vicečempioni Argentīnas futbolisti. Komandas sastāvā ir vairāki «robi», jo savainojumu dēļ nevar palīdzēt pussargs Manuels Lanzīni un pamatvārtsargs Serhio Romero. Tomēr vienības rīcībā ir pasaules superzvaigzne Lionels Mesi. Daudz ir spekulēts, ka šis viņam varētu būt pēdējais lielais turnīrs valstsvienības kreklā.

Argentīnas izlases galvenā trenera Horhes Sampaoli komandā ir atrodamas arī citas spilgtas zvaigznes - Anhels Di Maria (Parīzes «Saint-Germain») un Gonsalo Iguains (Turīnas «Juventus»).

Islandei šī būs debija Pasaules kausa finālturnīros, taču komanda lieliski sevi pieteica 2016. gada Eiropas čempionātā, kur aizkļuva līdz pat ceturtdaļfinālam.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupā Islande izcīnīja pirmo vietu, aiz sevis atstājot tādas kā Turciju, Ukrainu un Horvātiju. Islande ir pazīstama ar savu sīksto spēli laukumā, kā arī lieliskiem līdzjutējiem, kuri šogad plāno apmeklēt finālturnīru kuplā skaitā. Komanda tiek minēta pie «tumšajiem zirdziņiem», kuri ir spējīgi paveikt pārsteigumu. Viegla spēle Argentīnai noteikti nebūs.

Trešajā dienas mačā tiksies spēkos līdzīgas komandas. C grupas spēlē sacentīsies Peru un Dānijas futbolisti. Šī spēle abām komandām būs sevišķi svarīga, jo uzvara un 3 punkti turnīra tabulā dotu labākas izredzes pacīnīties par izkļūšanu no apakšgrupas. C grupā izteikta favorīte ir tikai Francijas izlase, tādēļ katra spēle un punkts ir svarīgs.

Savukārt dienas noslēdzošajā spēlē savā starpā spēkosies komandas, kuru izredzes izkļūt no grupas tiek vērtētas līdzīgi. Kaļiņingradā spēkiem mērosies Horvātijas un Nigērijas izlases. Paredzams, ka abas komandas vēlēsies spēlēt kā pirmais numurs, tādēļ spēle solās būt interesanta un uzbrukumiem bagāta. Āfrikas komandas panākumu atslēga tiek minēta disciplīna un lieliskā komandas spēle.

Horvāti uz Pasaules kausa izcīņu ir devušies savā labākajā sastāvā. Pieteikumā ir atrodami vairāki pazīstami uzvārdi, piemēram, Luka Modričs (Madrides «Real»), Ivans Rakitičs («Barcelona»), Mateo Kovačičs (Madrides «Real») un Mario Mandžukičs (Turīnas «Juventus»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu