Latvijas izlasei izšķirošajā cīņā par Baltijas kausu nepalīdzēs Vaņins un Ošs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas futbola izlasei šovakar izšķirošajā Baltijas kausa mačā pret Lietuvu nepalīdzēs pamatvārtsargs Andris Vaņins un aizsargs Mārcis Ošs.

Kā ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF), Vaņinu mikrotraumas dēļ izlases treneru korpuss nolēma atstāt Latvijā, lai viņa savainojumam tiktu veikta padziļinātāka izmeklēšana, kamēr pašmāju kluba Jūrmalas «Spartaks» aizsargs Ošs atsvaidzinājis savainojumu, kas viņam liegs piedalīties otrdienas spēlē.

Šveices kluba «Zurich» vārtsargs Vaņins aizvadīja visas 90 minūtes sestdienas Baltijas kausa uzvarā ar 1:0 pret Igauniju, kamēr Ošs šai spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Latvijas izlase spēlei pret Lietuvu gatavojas 22 futbolistu sastāvā.

Spēle sāksies plkst.19, un tiešraidē to varēs vērot lietotnēs «Viaplay» un «TVPlay», kā arī interneta platformā «Skaties.lv».

Latvijas komandai šī ir izšķirošā spēle par kārtējo Baltijas kausu. Uzvara vai neizšķirts ļaus šo trofeju iegūt jau ceturto reizi pēc kārtas.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas 139.vietā, kamēr Lietuvas izlase ir 133.pozīcijā.

Savā pirmajā Baltijas kausa spēlē Latvija, galvenā trenera amatā debitējot somu speciālistam Miksu Pātelainenam, atjaunotajā Daugavas stadionā sestdien ar 1:0 uzvarēja Igauniju, vienīgos vārtus ar skaistu sitienu gūstot Jānim Ikauniekam. Tikmēr Lietuva pirmajā mačā ar 0:2 piekāpās igauņiem.

Šīs treniņnometnes laikā no valstsvienības sastāva veselības likstu dēļ izkrituši aizsargs Vjačeslavs Isajevs, kā arī uzbrucēji Dāvis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis. Pa šo laiku komandas rindas papildinājuši Aleksejs Višņakovs, Dmitrijs Hmizs Vitālijs Rečickis un Roberts Uldriķis.

Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Pātelainens par saviem palīgiem ir izraudzījies Skotijas speciālistu Gordonu Jangu, kurš pašlaik ir dzimtenes otrās līgas komandas «Falkirk» galvenā trenera asistents, kamēr no Latvijas treneriem tas ir Mareks Zuntners no «Liepājas»/«Mogo» un Aleksandrs Koliņko, kurš strādā citā pašmāju klubā RFS.

Tikmēr izsaukumu uz izlasi pēc pusotra gada pārtraukuma izpelnījies «Liepāja»/«Mogo» uzbrucējs Artūrs Karašausks, kuram bija konflikts ar iepriekšējo valstsvienības stūrmani Aleksandru Starkovu, tāpēc durvis uz nacionālo komandu viņam bija slēgtas.

Tāpat uz valstsvienību izsaukts pussargs Vladimirs Kamešs, kurš pagājušajā nedēļā palīdzēja Krasnojarskas «Jeņisej» komandai pirmo reizi vēsturē izcīnīt ceļazīmi uz Krievijas premjerlīgu. Arī šis futbolists pirms tam nebija starp Starkova favorītiem, lai arī stabili spēlēja Krievijas pēc spēka otrajā līgā.

Savukārt no iepriekšējiem sasaukumiem valstsvienībā nav tādu futbolistu kā Oļega Laizāna, Dāvja Indrāna, Ņikitas Koļesova, Jevgeņija Kazačoka un Roberta Uldriķa.

Atšķirībā no citām reizēm šoreiz sasaukumā nav arī Polijā spēlējošā vārtsarga Pāvela Šteinbora, kuram esot neliela muguras trauma, kamēr uzbrucējs Deniss Rakels pats izvēlējies nepārstāvēt izlasi, jo viņš devies atvaļinājumā ar ģimeni.

Ar Pātelainenu noslēgta vienošanās līdz gaidāmā UEFA Nāciju līgas turnīra beigām. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūs pirmo vietu, līgums tiks automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Baltijas kausa izcīņa ir vecākais starptautiskais futbola turnīrs Eiropā, un tieši Latvijas izlase uzvarējusi iepriekšējos trijos turnīros. Tā ar 12 trofejām ir šo sacensību titulētākā valstsvienība. Lietuva tikmēr Baltijas kausu ieguvusi 11 reizes, kamēr Igaunija - trīs.

Pēc Baltijas kausa izcīņas Latvijas valstsvienība Daugavas stadionā pārbaudes mačā tiksies ar Azerbaidžānu.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs Baltijas kausam un pārbaudes mačam ar Azerbaidžānu:

vārtsargi - Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Kaspars Ikstens (RFS), Jevgeņijs Nerugals (Jūrmalas «Spartaks»);

aizsargi - Vitālijs Maksimenko (Ņidzicas «Termalica», Polija), Vladislavs Gabovs («Riga»), Igors Tarasovs (Vroclavas «Šlask», Polija), Kaspars Dubra, Roberts Savaļnieks (abi - RFS), Vitālijs Jagodinskis (Jasi «Politehnica», Rumānija), Gints Freimanis, Mārcis Ošs (abi - «Spartaks»), Raivis Andris Jurkovskis («Liepāja»/«Mogo»);

pussargi - Aleksandrs Fertovs (RFS), Ritvars Rugins, Vitālijs Rečickis (abi - «Ventspils»), Jānis Ikaunieks, Kristians Damians Torress, Dmitrijs Hmizs (visi - «Liepāja»/«Mogo»), Gļebs Kļuškins (RFS), Vladimirs Kamešs (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Aleksejs Višņakovs («Spartaks»);

uzbrucēji - Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas «Podbeskidzie», Polija), Artūrs Karašausks («Liepāja»/«Mogo»), Roberts Uldriķis (RFS).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu