TVNET Maķedonijā: Kad treniņā tīkls jāuzstāda treneriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlase, turpinot dalību Eiropas Sudraba līgā, ceturtdien veica autobusa pārbraucienu no Kosovas galvaspilsētas Prištinas uz kaimiņos esošo Maķedoniju, tās galvaspilsētu Skopji sasniedzot nieka divās stundās. Pa ceļam vērojot šā reģiona kalnu ainavas, laiks paskrēja ātri, pēcpusdienā jau iekārtojoties vienā no Skopjes lielākajām viesnīcām «Hotel Continental», no kuras paveras krāšņs skats uz Maķedonijas galvaspilsētu.

Savukārt ceturtdien vēlu vakarā Latvijas izlase iemēģināja svētdien gaidāmās spēles ar Maķedoniju norises vietu, kura vismaz ārēji izskatījās nepievilcīgi, taču iekšā skats vairs nebija tik nomācošs.

Tiesa, tā kā šīs bija ārpuskārtas treniņš, jo rīkotājiem pilnībā sagatavota zāle jānodrošina tikai dienu pirms spēles, tad Latvijas izlasei, ierodoties «SRC Kale» arēnā, nācās kādu laiku pagaidīt, kamēr tiek uzstādīts volejbola tīkls.

Šis pienākums tika uzticēts kādam vietējam jaunietim, kurš acīm redzami ar uzdevumu nespēja tikt galā, jo, pirmkārt bija pārāk īss augumā, otrkārt, īsti nezināja, kā tīklu uzstādīt. Talkā nāca Latvijas izlases treneri Āvo Kēls un Guntis Atars, kuri, kamēr spēlētāji iesildījās, ātri un profesionāli saveda tīklu kārtībā.

Pirms Latvijas izlases treniņa turpat savu nodarbību aizvadīja Maķedonijas dāmu izlase volejbolā. «SRC Kale» arēnā ikdienā pārsvarā spēlē tieši handbolu, kā arī blakus ir neliela basketbola halle, abās šajās celtnēs mačus aizvada Skopjes «Vardar», taču ne vīru handbola vienība, kuru pārstāv Latvijas izlases spēlētājs Dainis Krištopāns.

Tāpat jāpiebilst, ka treniņš notika uz parketa grīdas, nevis «Taraflex» seguma, kas ir standarta prasība Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) turnīriem.

Treniņš bija pusotru stundu garš un gana intensīvs, lai pēc tā spēlētāji būtu slapji kā žurkas, jo hallē bija pamatīgs karstums. Latvijas izlases kapteinim Ruslanam Sorokinam tas gan neko daudz netraucēja.

«Jā, karsts, bet grūti nebija, man patika. Zāle mājīga, tikai žēl, ka grīda bija netīra. Tomēr uz spēli uzliks «Taraflex» segumu, re kur zāles malā tas jau stāv,» portālam TVNET sacīja Sorokins.

«Uz koka [parketa] trenēties ir veselīgi un patīkami. Uz šāda seguma mums treniņi sanāk bieži, spēlēs gan ir «Taraflex» segums, kas ir standarts. Galvenais, lai zem tā seguma nav betons, bet tieši koks, tad ir viss labāk, mīkstāka piezemēšanās,» apstākļus raksturoja Sorokins.

Tikmēr piektdien agri no rīta izlase ieturēja brokastis un steidzās uz fiziskās sagatavotības treniņu, jo galvenais treneris Āvo Kēls vēl pēc trešdien uzvarētās spēles pret Kosovu norādīja, ka puišiem pietrūcis asuma, ar to gan vairāk domājot prāta asumu. Tieši tāpēc, lai spēlētājiem uzlabotu tonusu, nolemts pasvīst pie svaru stieņiem. Nekāda atpūta spēlētājus negaida arī pēcpusdienā, kad ieplānots pusotru stundu ilgs kārtējais treniņš ar bumbām.

Maķedonijas izlase ir jau daudz nopietnāks pretinieks par Kosovu. Lai arī pirms nedēļas Daugavpilī viņi tika uzveikti ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:19), tomēr mājās maķedonieši noteikti alks revanšēties.

«Maķedonijai ir cits līmenis, tā ir spēcīgāka par Kosovu. Jāskatās, kāds viņiem būs sastāvs, jo, cik mēs zinām, tas ir uzlabojies [klāt nācis pieredzējis cēlājs Gjorgi Gjorgijevs]. Katra komanda mājās spēlē labāk nekā viesos, tāpēc būs grūtāk nekā Daugavpilī, jo mēs spēlējam viesos, bet viņiem būs savu skatītāju atbalsts, tāpēc emocionāli viņiem būs vieglāk,» sprieda Sorokins.

Spēle notiks svētdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Uzvaras gadījumā Latvijas izlase praktiski nodrošinās sev vietu finālturnīrā, kas jūnija vidū atkal notiks Skopjē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu