Dānijas hokejisti «sausā» uzvar Norvēģiju un izstumj Latviju no pirmā četrinieka

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānijas hokeja izlase piektdien savā laukumā notiekošā pasaules čempionāta mačā Herningā ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Norvēģiju, no B apakšgrupas kopvērtējuma pirmā četrinieka izstumjot Latviju. Tikmēr Francija Kopenhāgenā A apakšgrupas duelī ar 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Austriju, gūstot svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Dāņi visus trīs vārtus guva vairākumā, divreiz precīzi metot Niklasam Jensenam, bet ar vienu raidījumu atzīmējoties Frederikam Stromam.

Dānijas izlases vārtsargs Frederiks Andersens šajā mačā atvairīja visas 22 pretinieku mestās ripas.

Mača rezultāts tika atklāts 47 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad Jensens izmantoja situāciju, kurā aizsegts norvēģu vārtsarga skats, raidot ripu vārtos. Savukārt otros vārtus viņš guva, kad otrā perioda septītajā minūtē spēcīgi meta no pustālas distances.

Nepilnas astoņas minūtes vēlāk sekmīgi pretī pretinieku vārtiem nocīnījās Stroms, kurš panāca jau 3:0 dāņu labā. Norvēģijas hokejistiem trešajā periodā bija vairāki labi vārtu gūšanas momenti, taču neviens no tiem netika realizēts, spēles rezultātam paliekot nemainīgam.

Vēlāk šajā apakšgrupā plkst.21.15 nūjas krusto ASV un Dienvidkorejas izlases.

Tikmēr Kopenhāgenā notikušajā duelī uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Damjēns Flerī un Saša Trejē, kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Teksjē.

Šajā mačā rezultātu atklāja austrieši, ceturtajā minūtē ripu vārtu devītniekā raidot Tomasam Hundertpfundam. Tiesa, perioda vidū pēc cīņas vārtu priekšā Flerī izlīdzināja rezultātu, bet nedaudz vēlāk Trejē līdzīgā epizodē panāca jau 2:1 francūžu labā.

Līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida teju 20 minūtes, Mihaelam Raflam pie pretinieku cietokšņa atbruņojot vārtsargu un izlīdzinot rezultātu. Austrieši ātri tika pie diviem noraidījumiem pēc kārtas, un lielo vairākumu realizēja Flerī, bet divas minūtes pirms perioda beigām Tedijs da Kosta no vidējas distances panāca jau 4:2.

Uz tādas pašas nots francūži iesāka arī trešo trešdaļu, Trejē pēc izgājiena pret pretinieku vārtsargu gūstot savus otros vārtus mačā.

Vēlāk šajā apakšgrupā plkst.21.15 spēkiem mērosies Baltkrievija un Čehija.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu