«Golden Knights» un «Lightning» sasniedz Stenlija kausa konferenču finālus

LETA/AP/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vegasas «Golden Knights» un Tampabejas «Lightning» komandas svētdien sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Rietumu un Austrumu konferenču finālus.

NHL debitante «Golden Knights» Rietumu konferences pusfināla sestajā spēlē viesos ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Sanhosē «Sharks», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-2.

«Golden Knights» vārtsargs Marks Andrē Flerī šajā mačā atvairīja visas 28 pretinieku mestās ripas, šā gada Stenlija kausa izcīņā gūstot ceturto «sauso» uzvaru.

«Nebiju gaidījis tik labu sniegumu, bet lepojos ar komandu un to, kā kopīgiem spēkiem esam tikuši tik tālu. Esmu lepns par iekļūšanu konferences finālā,» pēc mača teica Flerī, kurš ir trīskārtējs Stenlija kausa ieguvējs Pitsburgas «Penguins» sastāvā.

Tikmēr Lasvegasas komandas galvenais treneris Žerārs Galāns atzīmēja, ka vienība pelnīti sasniegusi konferences finālu.

«Esam laba komanda, cenšamies un visu sezonu rādām atzīstamu sniegumu. Losandželosas «Kings» un «Sharks» ir labas komandas, kuras uzvarējām līdzīgās cīņās,» uzsvēra Galāns.

Otrā konferences pusfinālā Vinipegas «Jets» ir vadībā ar 3-2 pret Nešvilas «Predators». Šajā sērijā sestais mačs tiks aizvadīts pirmdien.

Savukārt «Lightning» Austrumu konferences pusfināla piektajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Bostonas «Bruins», sērijā gūstot panākumu ar 4-1.

Arī šajā mačā lielu lomu spēlēja vārtsargs, «Lightning» komandas krievu ripu ķērājam Andrejam Vasiļevskim atvairot 27 pretinieku mestās ripas, 14 no tām trešajā periodā.

««Bruins» ir laba komanda, kas nepadevās. Gaidījām no viņiem spiedienu un izdarījām labu darbu, izturot to,» pauda Vasiļevskis.

Otrā Austrumu konferences pusfinālā Vašingtonas «Capitals» ir vadībā 3-2 pret Pitsburgas «Penguins», kuras rīcībā ir latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers. Arī šajā sērijā sestais mačs norisināsies pirmdien.

Pērn Stenlija kausa finālā «Penguins» ar 4-2 uzvarēja «Predators» komandu, pitsburgiešiem pie kausa tiekot otro gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu