Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem uzņemta sportiste Jeļizaveta Polstjanaja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Saeima šodien nolēma uzņemt Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem valsts labā sportisti Jeļizavetu Polstjanaju, informē Saeimas preses dienests.

Sportiste ir dzimusi Latvijā, bet pašlaik ir Krievijas valstspiederīgā. Viņa trenējas Rīgas mākslas vingrošanas klubā un uzrāda vislabākos rezultātus savā vecuma grupā, apsteidzot vienaudzes, teikts Latvijas Vingrošanas federācijas vēstulē Saeimai.

Pašlaik 15 gadus vecā sportiste izteikusi vēlmi kļūt par Latvijas pilsoni un aizstāvēt valsts intereses sacensībās.

Polstjanaja kopš 2016.gada trenējas mākslas vingrošanā pie Latvijas izlases treneres mākslas vingrošanā Gaļinas Marjinas un pārstāv Latvijas mākslas vingrošanas klubu «Vingro visi».

Sportiste izcīnījusi pirmo vietu starptautiskās mākslas vingrošanas sacensībās Vācijā, Izraēlā un Latvijā, kā arī guvusi augstus rezultātus Latvijas un Rīgas čempionātos, piedaloties ārpus konkursa. Sportiste dzimusi Jūrmalā, Latvijā.

Savā vēstulē Saeimai Polstjanaja pauž vēlmi savu turpmāko dzīvi saistīt ar Latviju un pārstāvēt valsti III Jaunatnes olimpiskajās spēlēs šogad Buenosairesā, Argentīnā, un 2020.gada olimpiskajās spēlēs Tokijā, Japānā.

Latvijas Vingrošanas federācijas prezidents Jānis Čakstiņš, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārvaldes priekšniece departamenta direktora vietniece Dina Vīksna un Latvijas Tautas sporta asociācijas valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš vēstulēs Saeimas Pilsonības, migrācijas un saliedētības komisijai pauž atbalstu Polstjanajas uzņemšanai pilsonībā. Viņi atzīmē, ka sportiste ir apliecinājusi talantu sportā un piederību Latvijai.

Personu, kurai ir īpaši nopelni Latvijas labā, pilsonībā var uzņemt ar Saeimas lēmumu. Pirms Saeimas balsojuma lēmuma projektu izskata Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu