ESPN: Porziņģis ir viens no 11 spēlētājiem, kuri var ietekmēt basketbola nākotni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV mediju koncerns ESPN izvēlējies 11 spēlētājus, kuri būtiski varētu ietekmēt spēles manieri Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Starp šiem spēlētājiem iekļauts arī Ņujorkas «Knicks» komandas līderis Kristaps Porziņģis.

ESPN žurnālists Kevins Peltons izveidojis rangu ar spēlētājiem, kuri būtiski izmainījuši basketbola spēles veidu, kā par to tiek runāts un kāda ir šī sporta kultūra.

Viņš uzskata, ka iesauka «Vienradzis» vairs nešķiet piemērota Porziņģim, jo ar vien vairāk NBA parādās centra pozīcijas spēlētāji, kuri lieliski prot uzbrukt no distances.

Peltons min uzskatāmu piemēru. Līdz Porziņģa ienākšanai NBA, līgas vēsturē tikai 8 spēlētāji bija iemetuši vismaz 100 trīspunktu metienus un bloķējuši 100 metienus. Savukārt pēdējo trīs sezonu laikā to paveikuši seši spēlētāji, ieskaitot 221 centimetru garo un 22 gadus veco Porziņģi.

Pirms ceļgala traumas Porziņģis šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, bloķēja 2,4 pretinieku metienus un vidēji trāpīja arī 1,9 trīspunktu metienus.

Starp spēlētājiem, kuri varētu mainīt basketbola nākotni, minēts arī Eiropas čempiones Slovēnijas izlases un Spānijas kluba Madrides «Real» aizsargs Luka Dončičs, kuram nesen palika tikai 19 gadi.

Kopš lietuvieša Šarūna Marčuļoņa un horvāta Dražena Petroviča, kuri spilgti NBA sevi apliecināja 90. gados, pasaules spēcīgākajā līgā aizsarga pozīcijā no eiropiešiem lieliski spēlējis vienīgi francūzis Tonijs Pārkers, bet lielākās zvaigznes no Eiropas pārsvarā ir bijušas augumā garie spēlētāji, uzskata Peltons.

Dončičs šovasar varētu kļūt par otro Eiropas spēlētāju vēsturē, kuru NBA draftā izvēlas ar 1. numuru. Pirmais bija centra spēlētājs Andrea Barnjāni no Itālijas. Viņu ar 1. numuru 2006. gadā izvēlējās Toronto «Raptors».

Basketbola nākotnes mainītāju sarakstā vēl iekļauti šādi spēlētāji: Žoels Embīds un Bens Simons (abi Filadelfijas «76ers»), Lonzo Bols (Losandželosas «Lakers»), Entonijs Deiviss (Ņūorleānas «Pelicans»), Demārs Derouzens (Toronto «Raptors»), Terenss Fergusons (Oklahomasitijas «Thunder»), Nikola Jokičs (Denveras «Nuggets»), Karls Entonijs Taunss (Minesotas «Timberwolves») un Trejs Jangs, kurš spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandā Oklahomas «Sooners».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu