Ostapenko kortā tiksies ar bērnības elku Viljamsu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/EPA/LETA/TVNET kolāža

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko sestdien Abū Dabī (Apvienotie Arābu Emirāti) aizvadīs paraugturnīra maču pret slaveno un tituliem bagāto amerikāņu sportisti Serēnu Viljamsu, kurai tā būs atgriešanās cīņa pēc meitiņas piedzimšanas. Dueļa sākums paredzēts plkst. 15 pēc Latvijas laika.

Viljamsa nav spēlējusi jau gandrīz gadu, jo pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā viņa paziņoja, ka ir stāvoklī. Septembra pirmajā dienā viņai piedzima meita Aleksisa Olimpia (Alexis Olympia).

Ostapenko vairākkārt medijos izteikusies, ka Viljamsa ir viņas bērnības elks. Viņa atzinusi, ka jau sen kāro doties laukumā un spēkoties ar vienu no visu laiku izcilākajām tenisistēm pasaulē.

«Nevaru sagaidīt šo maču, jo neesmu ar viņu spēlējusi. Bērnībā viņa bija mans elks. Man ļoti patika viņas spēles stils,» «TheNational.ae» citē Ostapenko teikto.
«Jūtos ļoti pagodināta, ka spēlēšu pret Serēnu viņas atgriešanās mačā. Tā man būs lieliska iespēja. Spēlēt pret tāda līmeņa zvaigzni ir vienkārši lieliski. Man nebūs, ko zaudēt, vienkārši izbaudīšu maču» atzīmēja Ostapenko.

Karjeras laikā Viljamsa izcīnījusi 23 titulus «Grand Slam» turnīros, savukārt Ostapenko šovasar šokēja pasauli, kļūstot par «French Open» čempioni. Uzvara «Grand Slam» turnīrā Latvijas tenisistei bija pirmais WTA tituls karjerā.

Viljamsa pasaules ranga pirmajā pozīcijā debitēja 2002. gada 8. jūlijā, kad Ostapenko bija vien 5 gadus un 1 mēnesi veca. Kopš tā laika ASV sportiste dominējusi sieviešu tenisā.

Abū Dabī notiekošais «Mubadala World Tennis Championship» kā tradicionāls pirmssezonas sagatavošanās turnīrs, kurā ir tikai viens mačs jeb finālspēle, pasaules tūres tenisistiem kalpo jau kopš 2009.gada, taču līdz šim tajā spēlējuši tikai kungi.

Līdz ar to Ostapenko un Viljamsai būs tas gods kļūt par pirmajām tenisistēm, kuras piedalīsies šo sacensību dāmu turnīrā. Vīriešu konkurencē spānis Rafaels Nadals uzvarējis četras reizes, serbs Novāks Džokovičs trīs, bet brits Endijs Marejs divas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu